Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2013, 22:52
j3lc έγραψε: Επειδή έχουμε συνηθίσει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι λάθος.
Μεγάλη κουβέντα.
Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι η εναλλαγή γλώσσας και συγκεκριμένα με πιο πλήκτρο(πλήκτρα) γίνεται.
Alt+shift η προεπιλογή, γιατί ρε παιδιά επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει; Κακώς, να μέναμε τότε στα Windows γιατί έτσι είχαμε συνηθίσει, ή ακόμα καλύτερα να μέναμε σε σπηλιές, γιατί επί χιλιάδες χρόνια πριν τον πολιτισμό έτσι είχαμε συνηθίσει.
Μακράν η καλύτερη επιλογή είναι το caps lock.
Πείτε ειλικρινά πόσοι χρειάζονται να γράφουν εναλλασσόμενα σε ολόκληρες λέξεις(το αρχικό γράμμα δεν μετράει γιατί χρησιμοποιούμε το shift) μεταξύ κεφαλαίων και πεζών. Επίσης αν αυτοί που πράγματι το χρειάζονται είναι περισσότεροι από αυτούς που εναλλάσσουν Αγγλικά με Ελληνικά;
Στις παραπάνω 7 σειρές χρησιμοποίησα 5 φορές την εναλλαγή γλώσσας και καμιά για να γράψω ολόκληρη λέξη με κεφαλαία.
Σηκώνοντας απλά το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού και πατώντας το caps lock έκανα την δουλειά μου πιο γρήγορα από το να σηκώνω όλο το αριστερό χέρι και να χρησιμοποιώ δύο δάχτυλα για να κάνω την ίδια δουλειά.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η συνήθεια είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς τις προόδου.