Δημοσιεύτηκε: 05 Αύγ 2013, 22:36
abramis έγραψε:μπορούν να κάνουν τπτ άλλο; να με πάνε νομικά κτλπ και δεν ξέρω τι και να μπλέξω;
Καταρχήν θα φροντίσεις να διακοπεί η σύνδεση και μάλιστα εγγράφως, ώστε κατά κάποιον τρόπο να έχεις αποδεικτικό.
Θα σου έλεγα με δικαστικό επιμελητή, αλλά θα πληρώσεις πιο πολλά από το 70άρι που σου ζητάνε.
Μια ιδέα είναι να πας σε ένα κατάστημά τους, να καταθέσεις αίτηση διακοπής και να σου σφραγίσουν ένα αντίγραφο ότι παρελήφθη ή κάπως έτσι.
Αν δεν διακόψεις, θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να σου χρεώνουν τα πάγια μηνιαίως και όταν αθροιστεί ένα ποσό να πάνε δικαστικά, βάσει υπηρεσιών που θα θεωρούνται ήδη παρασχεθείσες.
Δεν έχω αντιληφθεί πως βγαίνει το 70άρι μιας και δεν ξέρω τους ακριβείς όρους του συμβολαίου σου.
Αν το μήνα πληρώνεις πάγιο 20 ευρώ, στο δεκάμηνο θα έβγαινε 200 ευρώ, το οποίο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν δικαστικά, αν δεν υπάρχει άλλος όρος.
Η σύμβαση που υπογράφεις είναι δεσμευτική και η μεταγενέστερη αλλαγή κατοικίας, ανήκει στο δικό σου κύκλο ευθύνης-κινδύνων και δεν αντιπροτείνεται.
Επιγραμματικά λοιπον :
1) Αν η σύμβασή σου έχει όρο penalty 70 ευρώ σε περίπτωση πρόωρης διακοπής, τότε οφείλεις τα 70 (εφόσον φροντίσεις να γίνει η διακοπή), τα οποία είναι μεν διεκδικήσιμα, αλλά κάνω την εικασία ότι δεν θα κινηθεί κανείς δικαστικά γι αυτό το ποσό, αν και μπορεί.
2) Αν δεν υπάρχει σχετικός όρος, είναι διεκδικήσιμο το σύνολο των υπόλοιπων παγίων του συμβολαίου, το οποίο πιθανολογώ ότι θα αναζητηθεί δικαστικώς (έχω δει και για μικρότερο ποσό).