Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2014, 12:49
από Learner
Υπάρχουν και τα λεγόμενα aliases. Πολλές υπηρεσίες email πλέον προσφέρουν την δημιουργία aliases και έτσι μπορείς να δημιουργήσεις ένα alias για τέτοιες «δουλειές». Η υπηρεσία email της Microsoft σου προσφέρει έως 10 aliases, το mail.com πάλι έως 10 ...κ.λ.π. Το gmail που όλοι γνωρίζουμε και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε δεν προσφέρει aliases. Όταν φυσικά λέω alias εννοώ μια διαφορετική διεύθυνση email, όχι σαν το ψευτο-alias που προσφέρει το gmail. (αυτό είναι για γέλια).

Οπότε, έχω για παράδειγμα έναν λογαριασμό στο hotmail (νυν outlook) και έχω φτιάξει ένα alias για το περιοδικό στο οποίο συμμετέχω (ubuntistas) το οποίο είναι φανερό και φαίνεται σε κάθε έκδοση του περιοδικού.. κλπ. Αν ξεκινήσουν και μου έρχονται spam σε αυτό το e-mail μπορώ να το διαγράψω και να δημιουργήσω άλλο σε 5 λεπτά. (3-4 κλικ υπόθεση).
Εκτός αυτού σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις e-mail στο μέλλον. Φτιάχνεις ένα alias και το θέτεις ως primary e-mail και διαγράφεις το άλλο (το οποίο π.χ το έχουν μάθει πολλοί και γίνεται χαμός από spam..κλπ). Όπως επίσης, το κυρίως e-mail σου που είναι και το identity που συνδέεσαι μπορείς να το κρατήσεις κρυφό.(μόνο με ένα e-mail συνδέεσαι στον λογαριασμό - το primary - όχι με alias)
Τα παραπάνω ισχύουν και για την υπηρεσία mail.com.

Έχω την εντύπωση πως και η yahoo υποστηρίζει aliases, αλλά δεν είμαι σίγουρος.