Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2014, 00:08
από dubuntu
mangelasakis έγραψε:

Διαφωνώ σχεδόν με όλα τα παραπάνω.
Λόγο εμπειρίας μου στο στρατό που ήμουν υπεύθυνος στους υπολογιστές (ΠΕΠ) αλλά και του πατέρα μου που ήταν λυκειάρχης γνωρίζω ότι το κράτος αγόραζε άδειες της microsoft τόσο για τα windows αλλά και για τα office. Μπορεί και στις 2 περιπτώσεις να μπορούσα να βάλω πειρατικά , μάλιστα το έκανα γιατί έβρισκα καλύτερες εκδόσεις , αλλά τα cd-dvd της microsoft ερχόταν από το υπουργείο θέλοντας και μη. Όσο για τα format στο στρατό είχα βαρεθεί να κάνω. Την μέρα έκανα 2-3 format. Και όσοι υπολογιστές ήταν σχετικά παλιοί τους αλλάζαμε αμέσως μόνο και μόνο για να σηκώνουν τα 7αρια και σε μερικές περιπτώσεις και τα 8αρια (για να μην πω ότι πολλοί μου ζήταγαν να αναβαθμίσω το pc τους μόνο και μόνο για να μπορούν να έχουν live background με διάφορα εφέ). Εκεί βγάζαμε τα pc άχρηστα και παμπαλαιωμένα έτσι για πλάκα, αλλά βλέπεις άλλοι πλήρωναν....
Παρόμοιες καταστάσεις γίνονταν και στο σχολείο που ήταν ο πατέρας μου σε pc που άνετα θα μπορούσαν να δουλεύουν άλλη μια 5ετία αν είχαν linux. Και προφανώς ακόμη και το πιο γελοίο πρόβλημα και αν είχαν φώναζαν ειδικό για να τους το λύσει επι πληρωμή πάντα.

Off topic:
επειδή αντιστοιχες εμπειρίες εχουμε κ άλλοι στο δημόσιο μπορει να αγοραστει μια αδεια κ το λειτουργικό να μπει σε όσους ναναι υπολογιστες.Ναι σιγουρα αγοράζονται άδειες αλλα όχι όλες.Στο δε στρατο βρηκαμε μπολικο αρχαιο hardware με xp που λειτουργουσε προβληματικά κ για αυτό τραβαγες αβερτα φορματ.Τωρα που οτι το δημοσιο αγοραζει συχνα ή αναβαθμιζει το υλικο δεν το έχω ξανακουσει κ μάλλον η περιπτωση που σου έτυχε ειναι η εξαιρεση.Ξερω ότι το πανε μεχρι τελευταιας ρανιδος κ όντως μια ελαφρα διανομη xubuntu-lubuntu θα βοηθαγε πολυ.Στο σχολειο ,αν δεν εχουν πληροφορικαριο, δεν μου φαινεται παραξενο η ασχετοσυνη κ ότι εφερνα καποιο επι πληρωμη να το φτιαξει