Δημοσιεύτηκε: 09 Ιούλ 2014, 23:52
από matthew
alkismavridis έγραψε:Η ελληνική γλώσσα δεν πρέπει να αλλάξει ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ. Αυτό που θα αλλάξει είναι η ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ, δηλαδή η γεωμετρική αναπαράσταση των γραμμάτων. Αλλάζουμε Γραμματοσειρά και όχι Γλώσσα.

:wtf: Μας δουλεύει ο αρθρογράφος; Μα το αλφάβητο είναι που χαρακτηρίζει μια γλώσσα πρώτα απ' όλα & ΔΕΝ νοείται Ελληνική γλώσσα χωρίς Ελληνικούς χαρακτήρες!

alkismavridis έγραψε:Κλείνοντας να καταγράψουμε τα οφέλη της χρήσης λατινικού αλφαβήτου στα ελληνικά.
Όπως είπαμε και πιο πριν, τα greeklish υπάρχουν για να κάνουν την επαφή των Ελλήνων με την τεχνολογία ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ. Και επειδή η τεχνολογία ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, οι Έλληνες μόνο να κερδίσουν έχουν αν κάνουν αυτό το βήμα.

Χειρότερη προπαγάνδα δεν έχω δει! :thumbdown: Η επαφή των Ελλήνων με την τεχνολογία θα γίνει ευκολότερη μαθαίνοντας παράλληλα για αρχή ξένες γλώσσες & κυρίως αγγλικά μιας & είναι διεθνής γλώσσα. Εγώ δεν ξέρω καμιά συσκευή που να αναγράφει πχ στο μενού της τις επιλογές & τις ρυθμίσεις σε γκρίκλις. Αν βγει κάτι τέτοιο δηλαδή θα ωφεληθούμε περισσότερο οι Έλληνες; :? & το πιο σημαντικό: τι εννοεί βασικά όταν λέει για επαφή με την τεχνολογία; Αν εννοεί σαν τεχνολογία τα facebook, twitter, skype κλπ, ε τότε έχουμε χάσει τελείως τη μπάλα!
Τα γκρίκλις είναι ένα άσχημο φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στην Ελληνική γλώσσα, δυστυχώς. Συμφωνώ επίσης με τον lucinos.