Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2014, 22:29
από fkol k4
dim459 έγραψε:Χαρακτηριστικά παραδείγματα "κακούργων" μπορώ να αναφέρω τον εαυτό μου και τον fkol k4
Επιτέλους, η αναγνώριση έφτασε...Εικόνα
dim459 έγραψε:και "αγίων" τους sotos21 και Learner
Κάτι τέτοιοι δίνουν το κακό (δηλαδή καλό;) παράδειγμα και φαινόμαστε ακόμη πιο κακούργοι...

@ ΝΟΤΑΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Όσον αφορά τα ερωτήματα γενικότερα, αν δεν έχει τύχει να απαντήσει κάποιος, τότε είναι εντάξει να το επαναφέρεις στα πρόσφατα θέματα με μια δημοσίευση υπενθύμισης (το λεγόμενο bump), ώστε να μην χάνεται στα παλιά θέματα (πολύ λίγοι κοιτάζουν πέρα από τη 2η σελίδα δημοσιεύσεων).
Μία δημοσίευση του τύπου «παιδιά, υπενθυμίζω την ερώτηση μήπως τη δει κάποιος που ξέρει» δεν πιστεύω να ενοχλούσε κανέναν.

Όσον αφορά την ερώτηση ειδικότερα, αν δεν αφορά κάτι που συμβαίνει συχνά, για να απαντήσει κάποιος θα πρέπει να συμβεί ένας συνδυασμός γεγονότων:
  • Να δει την ερώτηση κάποιος που χρησιμοποιεί το ίδιο πρόγραμμα.
  • Να του έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα.
  • Να έχει βρει τη λύση (είτε από εδώ, είτε από κάπου αλλού)
  • Να απαντήσει στο θέμα γράφοντας τη λύση

Το θέμα είναι πως αν και το forum έχει (σήμερα) εγγεγραμμένα 12039 μέλη, στην ουσία τα μόνα μέλη που απαντούν σε θέματα υποστήριξης χρηστών, είναι:
    the_eye
    Learner
    sotos21
    eliasps
    dim459
    konnn
    Logan
    Reinach
    George Pantelis
Ενώ και κάποια άλλα συμμετέχουν σε πιο εξειδικευμένα θέματα (πχ προγραμματισμό, θέματα λειτουργίας του forum κτλ).

Δυστυχώς λοιπόν, αν και στα περίπου τέσσερα χρόνια που είμαι μέλος του forum έχω δει πάρα πολλά μέλη να λαμβάνουν βοήθεια είτε σε μικροπροβλήματα είτε σε πιο «δύσκολα» προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το 99.9% των μελών αυτών θυμάται το forum μόνο αν κάτι του χαλάσει ξανά.
Και καταλαβαίνω πως δεν γίνεται όλοι να γίνουν ειδικοί στο Linux, αλλά ακόμα και τις ερωτήσεις του τύπου «πως αλλάζουν οι γλώσσες στο πληκτρολόγιο», «πως κατεβάζω ένα torrent», «πως κάνω τον firefox να παίξει flash video», δεν τις απαντά ποτέ κανείς αν δεν απαντήσει ένας από τους 9 προαναφερθέντες (οι οποίοι δεν είναι μεν σταθερά αυτοί, αλλά δεν έχω ποτέ δει να γίνουν πάνω από 15), ακόμη και αν την ίδια απάντηση την έχουν λάβει πάνω από 100 ακόμη μέλη.

Οπότε, απλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ενδεχόμενο να μην πάρει κάποιος απάντηση.
Δεν ξέρω αν θα φανεί περίεργο, αλλά τα περισσότερα μέλη της παραπάνω ομάδας δεν πήραν απάντηση στη δική τους δημοσίευση όταν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα.

Όσον αφορά τα παράπονα περί αντιμετώπισης χρηστών, δεν θα πάρω θέση. Ο καθένας έχει τα δικά του παράπονα. Και οι «καινούριοι» από τους «παλιούς», και οι «παλιοί» από τους «καινούριους» και κάποιοι «παλιοί» από κάποιους άλλους «παλιούς» και πάει λέγοντας. Φυσικό είναι και δεν πειράζει. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι σε όλα.