Δημοσιεύτηκε: 22 Αύγ 2015, 16:49
Σαν τεχνικός, έχω συναντήσει πολλούς τεχνικούς. Είναι υπερβολικά ελάχιστοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν εκτός απο τον προσωπικό τους υπολογιστή... Βέβαια είναι και ελάχιστες οι δουλειές που να απαιτούν γνώση linux στην Ελλάδα και οι περισσότερες απο αυτές ζητούν γνώση πολύ μεγάλου επιπέδου. Εγώ συγκεκριμένα στα 10-12 χρόνια(και στα 20 συνολικά)που ασχολούμαι επαγγελματικά σαν τεχνικός, μόνο σε μια εταιρεία χρειάστηκαν οι γνώσεις linux και αυτές όχι για απλά pc αλλα για εξειδικευμένες διανομές και με δική μου παρότρυνση για access point - proxy - voip κτλ..
Κάποτε με ρώτησε κάποιος εργοδότης πως θα βαθμολογούσα τις γνώσεις μου στο linux απο το 1 εως το 10, και απάντησα 1 γιατί δεν ξέρω πόσα ξέρω αφού δεν συναντώ εύκολα τεχνικούς που να ασχολούνται με το αντικείμενο ώστε να κάνω σύγκριση.. απο αυτή την απάντηση μου έχασα βέβαια μια δουλειά, αλλα δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσω και να μην γνωρίζω..
Κάποτε με ρώτησε κάποιος εργοδότης πως θα βαθμολογούσα τις γνώσεις μου στο linux απο το 1 εως το 10, και απάντησα 1 γιατί δεν ξέρω πόσα ξέρω αφού δεν συναντώ εύκολα τεχνικούς που να ασχολούνται με το αντικείμενο ώστε να κάνω σύγκριση.. απο αυτή την απάντηση μου έχασα βέβαια μια δουλειά, αλλα δεν θα ήταν σωστό να ξεκινήσω και να μην γνωρίζω..