Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2015, 16:24
από Dimitrios.gr
xlife έγραψε:Η Intel και η Amd είναι αξιόλογες εταιρείες και κατασκευάζουν πολλά διαφορετικά πράγματα εκτός των επεξεργαστών για pc και laptop. πχ η Amd κατέχει τα ηνία στις παιχνιδομηχανές xbox one και ps4, καθώς και στα βιομηχανικά sbc παλιότερα με τους επεξεργαστές geode και τώρα με τα νέα APU( βλέπε PC engines). Η Intel απο την άλλη προσπαθεί να έχει άμεση επαφή σε προϊόντα λιανικής (πχ tablet, μητρικές , ssd δίσκους κτλ) και έχει πολύ καλύτερο marketing για καταναλωτικά προϊόντα (το 2005-6 είχε δαπανήσει 25 δις για διαφήμιση και προώθηση τη στιγμή που η AMD είχε δαπανήσει μερικά εκατομμύρια, ήταν όμως η εποχή που η AMD είχε βγάλει τον πρώτο 64bit επεξεργαστή και η intel είχε σοβαρή διαρροή πελατών). Τα γραφικά της intel ακόμη και να εξελιχθούν σε "καλα" έχουν δημιουργήσει για πολλά χρόνια το όνομα των φτηνιάρικων και γενικά των γραφικών γραφείου. Η Amd απο την άλλη, έχει κάνει πάρα πολλές εξαγορές μεγάλων εταιρειών στο παρελθόν(NexGen και τεχνολογία επεξεργαστών Cyrix) και μία απο αυτές ήταν και η ATI.

Οι επεξεργαστές APU της AMD έχουν πολύ καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά απο τα ενσωματωμένα της intel και φυσικά την δυνατότητα με ξεχωριστή κάρτα να τρέξουν dual graphics (οτι ακριβώς ήταν το crossfire πριν λίγα χρόνια και ίσως να έχεις δει κάποια laptop με AMD που αναφέρουν 2 κάρτες γραφικών) Έτσι με μικρό κόστος μπορείς να πετύχεις πολύ καλό αποτέλεσμα στα γραφικά. Αυτός είναι ο λόγος που πολύ σπάνια θα δεις nvidia με AMD. Η Intel είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί γραφικά nvidia ώστε να ανταγωνίζεται πλήρως την απόδοση γραφικών της AMD (ίσως με κάποιο μεγαλύτερο κόστος στον τελικό καταναλωτή.)

Τέλος η άποψη μου όλα αυτά τα χρόνια είναι οτι η intel έχει τους δυνατότερους επεξεργαστές αλλα σε απαγορευτικές τιμές και η Amd έχει την καλύτερη σχέση απόδοση/τιμή. Αυτό θυμάμαι να γίνεται πάντα απο το 1993 που είχα τις πρώτες επαφές με υπολογιστές


πιστεύω πως η intel πλέον δεν έχει να ζηλέψει τπτ απο τα γραφικά της ατι ή της nvidia , πλέον τώρα ....
όσο αφορά για της παιχνιδομηχανές μέχρι προσφάτως τουλάχιστον είχα την εντύπωση ότι τα chipset απο xbox ps3 ήταν της nvidia !!!! γνωρίζοντας ότι το 30% των μετοχών της nvidia της έχει η microsoft !!?? ή μπορεί και να κάνω και λάθος!!!
ωστόσο βέβαια δεν θα έχανε και τπτ εάν έβγαζε και κανένα μοντέλο ....