Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2016, 16:09
από fitbill
Th P έγραψε:Στην συγκεκριμένη κοινότητα που απευθύνεσαι θα ήταν μάλλον περισσότερο χρήσιμες συμβουλές
που αφορούν τους μύες του πήχη και της άκρας χειρός (συνεχής χειρισμός πληκτρολογίου και ποντικιού),
όπως επίσης και την οφθαλμική κόπωση - ξηροφθαλμία λόγω της παρατεταμένης και αδιάλειπτης
χρήσης οθονών..........


Σίγουρα φίλε έχεις ένα δίκιο. Είμαι web designer - developer και καταναλώνω αρκετές ώρες στον υπολογιστή κάθε μέρα.

Πέρα από την πλάκα σίγουρα ο πήχης και οι μύες των καρπών είναι κάποιοι καλοί μύες για να γυμνάσεις, όσο αφορά τον υπολογιστή.

Αλλά σίγουρα έχεις και άδικο. Δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι, αλλά πίστεψε με όταν ο υπολογιστής για κάποιον είναι μέρος της δουλειάς του και τρώει απίστευτα συνεχόμενες ώρες πάνω του, βοηθάει να σηκώνεσαι ανά τακτά διαστήματα και να γυμνάζεσαι για λίγο για να ενεργοποιηθούν οι μύες του σώματος (από τη συνεχή στασιμότητα) καθώς και για τα μάτια για να αλλάξουν εικόνες.

Στο δικό μου χώρο που δουλεύω έχω κάνει και πατέντα για να προγραμματίζω και να δουλεύω και όρθιος για να ξεπιάνονται τα πόδια.

Επίσης επειδή έχω δοκιμάσει αρκετές μεθόδους για να γίνει η δουλειά πιο αποδοτική, έχω δοκιμάσει να δουλεύω συνεχόμενες ώρες και έχω δοκιμάσει να δουλεύω με 10-15λεπτα διαλείμματα, στα όποια διαλείμματα έκανα 1-2 ασκήσεις την κάθε φορά για εκτόνωση και για να απασχοληθεί το μυαλό με κάτι άλλο.

Μάντεψε ποια μέθοδο δουλεύει καλύτερα; Αν κάθεσαι ασυλλόγιστες ώρες στον υπολογιστή, το σώμα σου θα συνηθίσει στη στασιμότητα και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και αν χρειαστεί να πραγματοποιήσεις εκτός ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ θα σου φαίνεται ΒΟΥΝΟ.

Η γυμναστική στο σπίτι, όπου είναι η πιο γρήγορα προσβάσιμη για κάποιον που είναι στον υπολογιστή, είτε το θες είτε όχι, θα σε κάνει πιο αποδοτικό ακόμα και στη δουλειά σου στον υπολογιστή.