Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2016, 10:27
από jsalatas
Th P έγραψε:
jsalatas έγραψε:Δεν βοηθας! 4 ψήφιο είναι και το 1000 και το 9999. :p

Εκτός από το οικονομικό υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες (τρόπος ζωής, κοινωνικές συνθήκες, ξενοφοβία κλπ).
Η εμπειρία σου από αυτά (στην Καλιφόρνια αν δεν κάνω λάθος);

Ε προφανώς δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά ρε φίλε, αστό μην το αναφέρεις καθόλου έτσι! :)

Τεσπα..... Ναι εγώ είμαι Καλιφόρνια εδώ και 4 χρόνια και κάτι μήνες. Είναι πολύ καλά και από άποψη δουλειάς και ζωής. Αν και η οργάνωση γενικότερα στην Αμερική είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την Ευρώπη και ίσως να μην αρέσει/ταιριάζει σε όλους (εχω γνωρίσει πολύ κόσμο που την έκανε και επέστρεψε Ελλάδα για του άρεσε εδώ). Εμένα πάντως μ' αρέσει :)

Οι συνθήκες δουλειάς είναι ότι καλύτερο έχω πετύχει (έχω δουλέψει και Ευρώπη λίγο) αν και ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν δουλεύω σε εταιρία αλλά σε πανεπιστήμιο και δεν έχω άποψη τι συνθήκες επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα. Έχει πολύ δουλειά όχι από άποψης ωραρίου που είναι ευέλικτο γενικότερα (όχι όμως την ευελιξία που εννοούν στην Ελλάδα) αλλά παρ' όλα αυτά είναι κάψιμο το οποίο όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο από την άποψη των technical challenges όσο και από καθαρά ερευνητικής άποψης. Τα λεφτά είναι καλά αν και όχι τόσο καλά όσο ακούγεται σε κάποιον που δεν έχει ζήσει εδώ, μιας και το 1/3 του καθαρού μισθού πάει σε ενοίκια τα οποία είναι τα μόνα που είναι (δυσανάλογα) ακριβά. Τα βασικά είδη διαβίωσης (φαγητό, ενέργεια, ένδυση) είναι σχετικά πολύ φτηνά και επίσης είναι όχι φτηνή αλλά πολύ προσιτή η τεχνολογία (από υπολογιστές μέχρι και αυτοκίνητα).

Τελος οι άνθρωποι (τουλάχιστον εδω στην Καλιφόρνια) είναι πολύ φιλικοί και open σε βαθμο που ξενίζει αρκετά στην αρχή (σου πιάνουν κουβέντα ακόμα και στο ασανσερ ή στην ουρά του σουπέρ μάρκετ). Εχουν συνηθίσει τους ξένους και δεν έχουν κανένα θέμα. Αντίθετα μάλιστα όποτε μας ακούν να μιλάμε ελληνικά μας ρωτάνε από πού είμαστε και δείχνουν ενδιαφέρον τόσο για τις χώρες όσο και για το τι κάνουμε στην Αμερική και αν μας αρέσει εδώ (χαίρονται αν τους πεις ότι σου αρέσει η χώρα τους και μάλιστα στην αρχή που τους έλεγα ότι είμαι μερικούς μήνες εδώ έδιναν και συμβουλές).

Αν σας δωθεί η ευκαιρία δουλειάς στην Αμερική μην την αφήσετε! :)