Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2020, 14:07
από dim459
Πιθανώς το έχω ξαναγράψει, αλλά εδώ και χρόνια (νομίζω από την εποχή του 11.04) έχουν ubuntu τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία, πιθανώς σε όλην την επικράτεια, μετά βεβαιότητας στην Αθήνα, αλλά και σε όσα επαρχιακά έτυχε να πάω. Οφείλω να ομολογήσω ότι, αν και δεν συνδέεται απαραίτητα με το λειτουργικό, είναι τα πιο σωστά μηχανογραφημένα Δικαστήρια της χώρας. Επίσης έχει αλλάξει και η στάση των υπαλλήλων απέναντι το λειτουργικό, ενώ τον πρώτο καιρό γκρίνιαζαν, τώρα έχουν εξοικειωθεί και το χρησιμοποιούν απρόσκοπτα, θα έλεγα ότι διακρίνεται μία ικανοποίηση.
Επίσης, αυθαιρέτως, είχα εγκαταστήσει Lubuntu 12.04 σε παλιό υπολογιστή στο ΙΚΑ που εργάζεται η πρώην σύζυγος.
Τους εξυπηρέτησε για 8 περίπου χρόνια, σημειωτέον χωρίς να γίνονται ενημερώσεις, παρά μόνον όποτε τύγχανε να περνάω από εκεί και φυσικά μετά την λήξη της έκδοσης.
Ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση είναι ο μόνος υπολογιστής που δεν παρουσίασε ποτέ προβλήματα και κατέληξε όλο το Υποκατάστημα να χρησιμοποιεί αυτόν όταν έβρισκε τα σκούρα.
Όταν παρέδωσε πνεύμα το hardware, τελείωσε και το Lubuntu, ο νέος υπολογιστής που τους πήγαν είχε windows 10, και αναπολούν ήδη το ταπεινό Lubunt-άκι....
Πραγματικά δεν τους εξυπηρετεί κάποια ανάγκη η χρήση windows, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι αν τύχει να τρέχουν κάτι ιδιαίτερο συνήθως είναι web based, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη συγκεκριμένης πλατφόρμας για να τρέξει η εφαρμογή.