Δημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2009, 14:32
από cyberpython
linuxman έγραψε:
Δεν είμαι προγραμματιστής άλλα από λίγα που ξέρω είναι αυτά
http://ubuntuguide.org/wiki/Alternatives#Development
Τι κόλλημα είναι με το Visual Studio , λες και το έχουν πληρώσει όλοι αυτή που το έχουν , και γενικά εφαρμογές που φτιάχνουν είναι μόνο για παράθυρα , ενώ αυτά εδώ μπορούνε να κάνουν και για παράθυρα και για Λίνουξ

Δίκιο έχεις, δε λέω το αντίθετο και ευτυχώς στην ΑΣΟΕΕ ασχολούμαστε κατά 99% με Java/C/C++/Fortran οπότε δεν υπάρχει το ζήτημα VS (πέρα από ένα μάθημα όπου ο καθηγητής θέλει να παραδίδονται οι εργασίες ως VS projects). Aλλά όταν ο εργοδότης σου ζητάει να ξέρεις να χρησιμοποιείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα/πλατφόρμα δε μπορείς να κάνεις κάτι.... Οπότε, αν θέλεις τη δουλειά θα πρέπει να δουλέψεις με VS και κατ' επέκταση με Win.

Ένα άλλο πολύ σηματνικό ζήτημα που αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι οι πιστοποιήσεις (λέγε με ECDL). Π.χ. ας πούμε οτι έχω μία σχολή όπου κάνω μαθήματα ECDL. Αυτή τη στιγμή πρέπει για κάθε ένα PC στις αίθουσές μου να έχω αγοράσει άδειες για Windows και Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook). Φυσικά κάθε τόσο πρέπει να ανανεώνω τη συνδρομή του anti-virus/anti-malware. Και φυσικά το συνολικό κόστος του software έχει ξεπεράσει αυτό των ίδιων των μηχανημάτων μετά από μία περίοδο! Πιστεύω οτι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τέοιων σχολών θα έκανε τη στροφή αν οι πιστοποιήσεις συμπεριλάμβαναν open-source επιλογές (εννοείται βέβαια με την προϋπόθεση οτι και η μετέπειτα αναγνώριση των πτυχίων θα είναι ισότιμη).