Δημοσιεύτηκε: 01 Απρ 2009, 11:42
Πολλούς παλιούς πιξελάδες (αναγνώστες, εννοώ - δεν ξέρω αν υπάρχει και κανένας άλλος από τους τότε συντάκτες) βλέπω εδώ μέσα. Λοιπόοοον: ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας 48άρης Spectrum πρώτης γενεάς, αγορασμένος για να φτιάξω κάποιο πρόγραμμα ΠΡΟ-ΠΟ (τότε δεν υπήρχαν ακόμα έτοιμα προγράμματα του είδους), το οποίο δεν γράφτηκε ποτέ! Αλλά η εμπειρία μου με το μηχανάκι αυτό με οδήγησε να αρχίσω να διαβάζω το Computer Για Όλους και κάποια στιγμή να ανταποκριθώ στην αγγελία του που έγραφε ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ. Αποτέλεσμα - για χρόνια στο Πίξελ να κρατάω την αλληλογραφία, τη στήλη «Και τώρα... μπλέξαμε», τη στήλη με το διήγημα Ε.Φ. και ό,τι άλλο προέκυπτε (τεστ μηχανημάτων και προγραμμάτων, συνεντεύξεις κ.λπ.). Στο «εργαστήρι» του περιοδικού (τα γραφεία σύνταξης δλδ) είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και όλους τους υπόλοιπους «οικιακούς υπολογιστές» της εποχής - ζήλευα τους τυχερούς κατόχους των Ατάρι και της Αμίγκα! Το 1989 κατέβηκα στη Ρόδο μόνιμα και έκτοτε μου έλειψε η ατμόσφαιρα των ενδόξων ημερών.
Αυγουστίνος Τσιριμώκος, κατασυγκινημένος από τις μνήμες που μου ξυπνήσατε!
Αυγουστίνος Τσιριμώκος, κατασυγκινημένος από τις μνήμες που μου ξυπνήσατε!