Δημοσιεύτηκε: 16 Απρ 2009, 22:42
Nisok έγραψε:
Συνοψίζοντας νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς είτε θριάμβους πάνω σε κάποιες γενικά αμφιλεγόμενες καμπύλες. Η μόνη αλήθεια που μπορώ να δώ είναι μια κίνηση που υπάρχει προς το ελεύθερο λογισμικό, αλλά όχι γιατί ο κόσμος μπορεί πλέον να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα του, αλλά γιατί είναι κάτι καινούριο και πειραματικό για τους περισσότερους.
Ασχολούμαι, χρησιμοποιώ και συμμετέχω (μη φανταστείτε σπουδέα πράγματα, απλά υπάρχω στο χώρο...) στο ΕΛΛΑΚ από το 1999. Η δική μου αίσθηση είναι αντίθετη με αυτό που λες. Το 2000 και το 2003 το linux ήταν κάτι εντελώς πειραματικό και νέο. Τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπω ότι ο κόσμος έχει ακριβώς αρχίσει να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματα του, γι' αυτό και συγκεντρώνεται όλο και πιο μαζικά γύρω του. Και οι καμπύλες δεν είναι τόσο βραχείς... Από το 2000 βλέπαμε τα opensource projects στο sourceforge και στο frashmeat να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς. από τότε ελπίζαμε και διαβλέπαμε ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή μια κρίσιμη μάζα που πλέον ο κόσμος θα ασχοληθεί μαζικά με το ΕΛΛΑΚ. Και η τάση αυτή όχι μόνο δεν αντιστράφηκε, αλλά ενισχύθηκε (με τα όποια τοπικά σκαμπανευάσματα) όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα νομίζω ότι βρισκόμαστε στην κρίσιμη αυτή μάζα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την όλο και μεγαλύτερη διάδοση και καταξίωση του ΕΛΛΑΚ.