Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2009, 15:28
από Epirotes
bullgr έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Και πάλι, με το directx τι θα γινόταν;;;

bullgr έγραψε:επί εποχής MS-DOS υπήρχαν παιχνίδια, και 3d παρακαλώ που έτρεχαν απευθείας από το MS-DOS (DOOM, Duke Nukum 3D για τους παλιούς), χωρίς τη χρήση των DirectX...

bullgr έγραψε:Δες το άρθρο του Urban Terror στο τελευταίο τεύχος Ubuntistas... Θα δεις ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση... Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσεις το συμπιεσμένο αρχείο, να το αποσυμπιέσεις στο home folder σου, να αλλάξεις τα δικαιώματα του εκτελέσιμου αρχείου (chmod 774 ioUrbanTerror.xxx) και είσαι έτοιμος!!!

Μου φαίνεται πως τζάμπα γράφω μερικές φορές...

Ναι, DOS-GW, κάπως έτσι, τέσπα, ένα από τα πρώτα μου παιχνίδια ήταν σε DOS, τέσσερις δισκέτες ... Heretic, αρχικό, και Doom2, δώρα από ένα φίλο gamer (Παιχνιδιάρη, να τον πούμε; Δεν μου πάει καλά στ' αυτί! Παίκτης, καλό είναι, και μανιακός παικτής, μέσα είμαι, αν και κάπως ψυχωδιαγνωστικό) .

Δεν θυμάμαι, αν απάντησα ήδη στον φίλο που είπε ότι:
headless έγραψε:Ή δεν διάβασες αυτό που έγραψε ο Bullgr,ή δεν το κατάλαβες.
Δεν είναι: "θέλω να παίξω WoW π.χ.,οπότε πρέπει να αγοράσω Windows" αλλά το ανάποδο.

Ως γκέιμερ, κοιτάω πάντα τι προτείνει η κατασκευάστρια εταιρεία τόσο σε ελάχιστες όσο και σε προτεινόμενες απαιτήσεις. Ως Ουμπουντίστας θα προτιμώ πάντα εταιρείες που κάνουν τα παιχνίδια τους linux port. Αν είναι και free, με την έννοια του τζάμπα, ακόμα καλύτερα. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: τζάμπα θα είναι το πορτ (port) κομμάτι, το παιχνίδι το ίδιο θα πρέπει να είναι αγορασμένο.) Το Νeverwinter Nights (NWN) των Atari (εκδ.)/Bioware (κατασκευάστρια) είναι το καλύτερο παράδειγμα για μένα: μετά από αρκετή γκρίνια και μέσα από μια ισχυρή υπομάδα οπαδών του παιχνιδιού στα επίσημα φόρουμ της κατασκευάστριας εταιρείας, βγάλαν διανομή για Λίνουξ (linux server, κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι καλά), το οποίο παίζει άψογα σε μένα και υπάρχουν ακόμα πολλοί κόσμοι, φτιαγμένοι από οπαδούς με πολύ μεράκι, που μπορώ άνετα να παίζω για χρόνια ακόμα. Βέβαια τα γραφικά είναι λίγο πανάρχαια, αλλά μέχρι να βγει ο διάδοχος (Neverwinter Nights 2 [NWN2]) σε διανομή Λίνουξ, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. :lol:

Και το WoW είναι χάλια παιχνίδι, τέλος πάντων, δεν κάνει για μένα. Δεν θέλω να κρίνω, παρότι το έκανα ήδη, όταν είπα χάλια ... Τέλος πάντων, το δοκίμασα, αφού η ATI μου έδινε μια δοκιμαστική συνδρομή μαζί με τον οδηγό της κάρτας γραφικών. Εμένα, και το τονίζω αυτό, δεν μου λέει κάτι σαν παιχνίδι. Αυτό που προσφαίρει το WoW με συνδρομή, το προσφέρει οι κοινότητα των NWN και NWN2 τσάμπα και σε πολύ καλύτερη ποιότητα. *shrug* :shock: :lol: