Δημοσιεύτηκε: 22 Απρ 2009, 03:52
από a80
Γειά σας, μόλις μπήκα στην παρέα σας.
Εγώ είμαι λίγο παλαιότερος. Γνώρισα το Linux το 1994 στο Πανεπιστήμιο, αλλά άργησα να καταλάβω την αξία του. Ξέρετε η μετάβαση σε open source είναι πάντοτε δύσκολη, εξάλου τότε το internet ήταν σε βρεφικό στάδιο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχαν packet managers, καταβάζαμε τα προγράμματα και τις βιβλιοθήκες και τα κάναμε compile ένα- ένα.

Να σας πω την αλήθεια τα windows 95 ήταν πολύ βολικά, αλλά από μπλέ οθόνες και προβλήματα αλλό τίποτα. το linux (γενικά Unix) συστήματα δεν ήταν για απλόυς χρήστες. Τα είχαμε για servers και προγραμματα simulation στα ερευνητικά εργαστήρια.
Κάπου το 2000 και μετά με το Internet το linux έκανε το μεγάλο άλμα. Το internet έδωσε την δυνατότητα στους "ελεύθερους και ανύσηχους" χρήστες να επικοινωνήσουν και να οργανωθούν απέναντι στην "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ", και τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Η όλη ιστορία μου θυμίζει το Matrix.
Η ιστορία του Linux έχει άκρως επαναστατικά και αντιστασιακά στοιχεία και σίγουρα στο μέλλον θα απασχολήσει τους ιστορικούς.

Όσο για μένα, μετά από αρκετά χρόνια με dual boot (XP & Linux), πέταξα τα Windows και σας γράφω από ένα Laptop μόνο με Ubuntu 9.04 (και τα Xp σε VirualBox για 2 προγράμματα όλα και όλα).

Και για όσους νομίζουν ότι είμαι κανένα χούφταλο με αυτά που γράφω, σας λέω ότι είμαι μόνο 333, sorry 33 χρονών.