Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2009, 15:30
Εξαρτάται από τον επαγγελματία θα έλεγα. Είναι και επαγγελματίες που σου λένε ότι για επαγγελματική δουλειά σε οπτικό υλικό μόνο Apple υπολογιστής αξίζει να'χει κανείς. Και μια απορία σχετική: μήπως αυτοί που λένε ότι το photoshop κάνει για επαγγελματική δουλειά το λένε απλά και μόνο επειδή αυτό έμαθαν να δολεύουν και που να τρέχουν τώρα να μαθαίνουν καινούριο λογισμικό, αφού υπάρχει το έτοιμο; Ρωτάω ειλικρινά, γιατί δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ, γιατί δεν είμαι επαγγελματίες του είδους αυτού. Ως οικιακός χρήστης το gimp με καλύπτει προς το παρόν, αν και δεν το πολυδουλεύω κι ούτε μπορώ να πω ότι το έχω μάθει να το δουλεύω. Κι άλλη μια απορία, σχετική με την προηγούμενη: αν θυμάμαι καλά κάποιος φίλος/φίλη εδώ είχε αναφέρει επί του θέματος ότι η Disney φτιάχνει κινούμενα με το gimp (Shrek?), οπότε δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, έστω ότι δέχομαι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λες, δεν είναι παρά μόνο μία εφαρμογή, ενώ ο φίλος την απάντηση του οποίου σχολίασα μιλούσε για εφαρμογές γενικώς, όπου υποτίθεται -και το τονίζω αυτό: υποτίθεται- ότι είναι πιο μπροστά ο Μπιλάκος και το λειτουργικό του.