Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2009, 03:30
από ilpara
Με το μπρίκι του atermon κάνεις δουλειά ...στις διακοπές που δεν μπορείς να κουβαλάς καφετιέρα, κατά τα άλλα κυριολεκτικά είναι ξεκάθαρη η μυρωδιά του καμένου σε σύγκριση με έναν καλό espresso χώρια που στο μπρίκι δεν βγάζει τα έλαια του και δεν έχει "σώμα", είναι δηλαδή εκτός από ολίγον πικρός (καμένος) και ολίγον νερουλέ.

Επαναλαμβάνω μια lever machine αξίζει τα 400+ ευρώ + 100+ ο μύλος (τα νούμερα μπορεί να ανέβουν πολύ, αλλά με αυτά που λέω το αποτέλεσμα είναι κυριολεκτικά εξίσου καλό, τα ακριβότερα είναι φιγούρα)!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να κάνεις espresso θες 15 λεπτάκια κάθε πρωί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ-ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, δεν είναι στιγμιαίος ή ελληνικός...
Για παράδειγμα:
- Χτυπάει το ξυπνητήρι, το αγνοώ :mrgreen: , αλλά κάποια στιγμή σηκώνομαι.
- Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάλω νερό στην καφετιέρα να ζεσταίνεται και κόκκους καφέ να τρίβονται στον μύλο.
- Πλένομαι
- Αδειάζω τον τριμμένο καφέ στο κυπελάκι.
- Η καφετιέρα έχει πιάσει πίεση/θερμοκρασία.
- Ζεσταίνω το γάλα (πρωί πίνω λάτε)
- Κάνω espresso
- Αναμιγνύω
- Καθαρίζω την μηχανή (από τον χρησιμοποιημένο πλέον καφέ)
- Σβήνω μηχανή (αν την αφήσετε ανοιχτή κάποτε θα την κάψετε)
- ...απολαμβάνω καφέ :D
ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?

Θα επανέλθω με περισσότερα (how-to) αν ξεχαστώ ενοχλήστε με ;)