Δημοσιεύτηκε: 08 Ιουν 2009, 17:21
από dimitrak
dimitrak έγραψε:
Μια ομάδα διοίκησης (ας την ονομάσω ΔΣ εκ του Διοικητικού Συμβουλίου) θα πρέπει να είναι αυτή που θα δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας.
Στο ΔΣ θα αναφέρουν και οι διαχειριστές και οι συντονιστές.
Αυτό θα πρέπει να ορίζει τις εκδηλώσεις, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της κοινότητας.
Οπωσδήποτε λοιπόν, θα χρειάζεται κάποιον επικεφαλή. Τον Πρόεδρο του ΔΣ.

Σημείωση : Προτού προβώ σε ανταπάντηση να πω πως κακώς άφησα την σκέψη μου στην μέση. Έπρεπε να την έχω ολοκληρώσει...

koukouvaou έγραψε:Oλιγον ολιγαρχικη αποψη.Και εξηγω.
Αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το τι θα γινει και αλλο πραγμα να αποφασιζεις για το πιοι θα αποφασιζουν για το τι θα γινει.
Εδω ο δημος ειναι η κοινοτητα.Το δικαστικο σωμα ειναι οι διαχειριστες-συντονιστες.
Εκλεγωντε απο τη κοινοτητα και εξασφαλιζουν την τηρηση των κανονων λειτουργειας (το χαμαλικι του ilpara).

Πιθανώς να είναι ολιγαρχική. Σκέψου όμως να ασκείται διοίκηση από 2.000+ μέλη της κοινότητας.
Ο κάθε ένας δηλαδή να κάνει το μακρύ του και το κοντό του.
Προσπερνώντας το γεγονός του αν τηρείται στην πραγματικότητα η σωστή λειτουργία του σχήματος, επάνω στην καθεαυτού δομή του,
έχουν στηριχτεί όλες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις (δεν στέκομαι στο κυβερνητικό - πολιτικό σκηνικό).
Αναμφισβήτητα, όλοι οι διαχειριστές και συντονιστές αποτελούν σημαντικά γρανάζια για την σωστή λειτουργία του σχήματος.
Πιθανώς να είναι και οι καταλληλότεροι για να αποτελέσουν το σχήμα διοίκησης.
Όμως, πρέπει να υπάρξει ένα. Μόνο έτσι θα είναι τεκμηριωμένα και κατοχυρωμένα ορισμένα πράγματα.
Θα πρέπει να υπάρχει ένα καταστατικό ή κάποιο άλλο έγγραφο που θα κατοχυρώνει την κοινότητα.

Έρχομαι λοιπόν να συμφωνήσω μαζί σου (για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να διαφωνούμε ουσιαστικά) πως οι στρατιώτες εδωμέσα είναι τόσο καλοί,
που από το ενδιαφέρον τους για την κοινότητα έχουν θίξει και εκφράσει πληθώρα απόψεων περί διοίκησης κλπ κλπ.