Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2008, 18:39
Εγώ προσπαθώ να πείσω ένα φίλο που, ενώ γνωρίζει πολλά από υπολογιστές και όλα τα προγράμματα που έχει είναι open source, αρνείται να βάλει linux. Το έχει δοκιμάσει μεν, αλλά υποστηρίζει ότι ακόμη το linux δεν είναι έτοιμο. (Είχε πρόβλημα με την αναγνώριση της κάρτας γραφικών) Εγώ πιστεύω όμως ότι φοβάται να κάνει την αλλαγή. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι πολύ χάσιμο χρόνου μέχρι να λειτουργούν όλα ρολόι και να συνηθίσεις στη χρήση του. Αλλά δε βρίσκω εκεί το πρόβλημα.
Οι άνθρωποι γενικότερα φοβούνται τις αλλαγές. Όταν έχεις συνηθίσει με κάτι, δύσκολα το αλλάζεις. Καμιά φορά, ας μου επιτραπεί η χρήση μαθηματικής ορολογίας, η μεταβαση ενος συστηματος από μία κατάσταση σε μία άλλη δε μπορεί να συμβεί ομαλά, αλλά χρειάζεται μια καταστροφή, μια απότομη αλλάγη. Καταστροφή δεν εννοω να συμβεί κατι κακο (για αποφυγή παρεξηγήσεων).
Οι άνθρωποι γενικότερα φοβούνται τις αλλαγές. Όταν έχεις συνηθίσει με κάτι, δύσκολα το αλλάζεις. Καμιά φορά, ας μου επιτραπεί η χρήση μαθηματικής ορολογίας, η μεταβαση ενος συστηματος από μία κατάσταση σε μία άλλη δε μπορεί να συμβεί ομαλά, αλλά χρειάζεται μια καταστροφή, μια απότομη αλλάγη. Καταστροφή δεν εννοω να συμβεί κατι κακο (για αποφυγή παρεξηγήσεων).