Δημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2009, 18:36
Καλη η "διευρυνση" (σαν πολιτικο σλογκαν ακουγετε) αλλα οχι στο πνευμα οπως αναφερετε στο πρωτο post. Με αυτο τον τροπο, το forum θα καταντησει σαν το insomnia κα.
Κατα την αποψη μου, η "διευρυνση" θα πρεπει να γινει με κεντρικο αξονα το ubuntu/linux. Δηλαδη με ποιο τροπο μπορουμε, αξιοποιωντας το ubuntu να κανουμε πραγματα που μας αρεσουν και μας χρειαζονται.
πχ. (με βαση τα θεματα που ανεφερε ο Νisok)
Ολα αυτα λιγο πολυ εχουν αναφερθει. Απλως εχουν περαστει στα "ξυστα" και οχι σε βαθος αναλυση με αναλυτικες οδηγιες κτλ.
Φυσικα, για να γινουν, θα πρεπει να υπαρχει και η αναλογη συμμετοχη και μαλιστα απο πιο "εξειδικευμενους" χρηστες στα θεματα που αναφερονται. πχ εγω που δεν εχω ιδεα απο ιατρικη ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν μπορω να προτεινω καποιο προγραμμα για ιατρικα θεματα και ουτω καθ' εξεις. Αρα θα χρειαστει και η βοηθεια του απειρου μεν στο linux/ubuntu χρηστη, αλλα του εμπειρου πχ επαγγελματια που μπορει να κατευθυνει μια συζητηση. Συνεπως αυτο που χρειαζεται το forum ειναι περισσοτερους newbies (παντα στο θεμα του linux/ubuntu) ωστε να δωσουν στους υπολοιπους την ορεξη και την ωθηση να φτιαξουν κατι καλυτερο η διαφορετικο.
Κατι τελευταιο. Τελευταια βλεπω αρκετες αναφορες του οτι το forum δεν παει καλα, ποσταρουν οι ιδιοι και οι ιδιοι, τσακωνονται οι mods κτλ. και γενικα σαν να επικρατει ενας ψιλοπανικος. Ολα αυτα ειναι φυσικα. Σε καθε forum συμβαινουν και ειδικα σε forum ειδικου ενδιαφεροντος και "μειοψηφιας", γιατι οπως και να το κανουμε, ειμαστε μειοψηφια. Σιγα σιγα και οσο θα προβαλετε το linux/ubuntu τα πραγματα σιγουρα θα αλλαξουν. Οι παλιοι θα θυμουνται πως πριν μερικα χρονια οποιος ειχε υπολογιστη ηταν geek και τωρα εχει καταντησει trendy, πως παλια στις bbs υπηρχαν μια χουφτα ανθρωπων αλλα γκουρου και τωρα εχει γεμισει το internet forums και newbies καθε ηλικιας. Ετσι θα γινει και με το ubuntu.
Συνεπως, καλη η αυτοκριτικη αλλα με ηρεμια και οχι σπασμοδικες κινησεις. Τhanx.
Κατα την αποψη μου, η "διευρυνση" θα πρεπει να γινει με κεντρικο αξονα το ubuntu/linux. Δηλαδη με ποιο τροπο μπορουμε, αξιοποιωντας το ubuntu να κανουμε πραγματα που μας αρεσουν και μας χρειαζονται.
πχ. (με βαση τα θεματα που ανεφερε ο Νisok)
- α. Στην εκπαιδευτική ενότητα - να ανοίξουμε προς διάφορα ακαδημαϊκά θέματα (π.χ. ιατρικά είτε φυσική σε γενικά πλαίσια.. ).
- Συζητηση για προγραμματα σχετικα με ιατρικη ή αλλες επιστημες.
- Ή ακομα, τροπους με τους οποιους μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το openoffice για τα επαγγελματα μας.
- Στησιμο ενος fax pc.
- Στησιμο eshop κα
β. Στα time out - Να μπούν οι κατηγορίες για cinema και γενικότερα τέχνες (όχι Ρουβάς και Βανδή.... )
Αντι να συζηταμε για τι μας αρεσει να ακουμε, καλυτερα να συζηταμε πως μπορουμε να βρουμε την μουσικη που μας αρεσει, πως να την αποθηκευουμε στο ipod/media player μας, πως να την κανουμε streaming. Πως να στησουμε ενα home cinema, να κανουμε backup dvd, να φτιαξουμε το δικο μας dvd. Οδηγους για το πως μπορουμε να επεξεργαστουμε τα video μας κα. Πως να φτιαξουμε την μουσικη που μας αρεσει, να μιξαρουμε και να το παιξουμε DJs.
γ. Παιχνίδια console... που πλέον το playstation έχει ubuntu...
Οδηγους για το πως να εγκαταστησουμε emulators, πως να φτιαξουμε ενα arcade machine. Reviews για παιχνιδια στο linux, κατασκευες για παιχνιδια (πχ τιμονιερα+cockpit). Διαγωνισμους μεταξυ μας σε Online παιχνιδια?
δ. Για την ειδησεογραφική επικαιρότητα ... αν και το πρότεινα ... έχω φόβους ότι μπορούν να ξεκινήσουν εντάσεις...
Ισως οχι για την ειδησεογραφικη επικαιροτητα αλλα πχ πως να βρουμε sites ειδικου ενδιαφεροντος, πως να σεταρουμε ενα rss reader με τα rss feeds που μας ενδιαφερουν. πως να φτιαξουμε την "προσωπικη μας" σελιδα με τα θεματα που μας ενδιαφερουν κα
Ολα αυτα λιγο πολυ εχουν αναφερθει. Απλως εχουν περαστει στα "ξυστα" και οχι σε βαθος αναλυση με αναλυτικες οδηγιες κτλ.
Φυσικα, για να γινουν, θα πρεπει να υπαρχει και η αναλογη συμμετοχη και μαλιστα απο πιο "εξειδικευμενους" χρηστες στα θεματα που αναφερονται. πχ εγω που δεν εχω ιδεα απο ιατρικη ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν μπορω να προτεινω καποιο προγραμμα για ιατρικα θεματα και ουτω καθ' εξεις. Αρα θα χρειαστει και η βοηθεια του απειρου μεν στο linux/ubuntu χρηστη, αλλα του εμπειρου πχ επαγγελματια που μπορει να κατευθυνει μια συζητηση. Συνεπως αυτο που χρειαζεται το forum ειναι περισσοτερους newbies (παντα στο θεμα του linux/ubuntu) ωστε να δωσουν στους υπολοιπους την ορεξη και την ωθηση να φτιαξουν κατι καλυτερο η διαφορετικο.
Κατι τελευταιο. Τελευταια βλεπω αρκετες αναφορες του οτι το forum δεν παει καλα, ποσταρουν οι ιδιοι και οι ιδιοι, τσακωνονται οι mods κτλ. και γενικα σαν να επικρατει ενας ψιλοπανικος. Ολα αυτα ειναι φυσικα. Σε καθε forum συμβαινουν και ειδικα σε forum ειδικου ενδιαφεροντος και "μειοψηφιας", γιατι οπως και να το κανουμε, ειμαστε μειοψηφια. Σιγα σιγα και οσο θα προβαλετε το linux/ubuntu τα πραγματα σιγουρα θα αλλαξουν. Οι παλιοι θα θυμουνται πως πριν μερικα χρονια οποιος ειχε υπολογιστη ηταν geek και τωρα εχει καταντησει trendy, πως παλια στις bbs υπηρχαν μια χουφτα ανθρωπων αλλα γκουρου και τωρα εχει γεμισει το internet forums και newbies καθε ηλικιας. Ετσι θα γινει και με το ubuntu.