Δημοσιεύτηκε: 27 Ιουν 2009, 00:18
Kάτι παραπάνω από τρία χρόνια. Καθότι ελαφρώς σιτεμένος, πάντα ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα windows (πολλά χρόνια πριν), ποτέ όμως δεν είχα μπει στον κόπο να το ψάξω. Έφτασε ένα σημείο που τα windows άρχισαν να με κουράζουν πέραν της ανοχής-αντοχής μου. Μετά λοιπόν από ένα καλοκαίρι με ατελείωτο googling περί linux, έβαλα ubuntu και από τότε πάντα υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές μου. Κατά καιρούς δοκίμασα opensuse, linuxmint, mandriva, δεν θα έλεγα όμως ότι με τράβηξαν. Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει debian stable και ομολογώ ότι το λάτρεψα. Αν έχεις εξοικειωθεί με μια debian based διανομή όπως το ubuntu η μετάβαση είναι αρκετά εύκολη. Νομίζω ότι το linux είναι και ζήτημα χαρακτήρα. Έχω εγκαταστήσει μέχρι στιγμής σε αρκετούς φίλους και σας διαβεβαιώ ότι από πριν ήξερα ποιοι θα το κρατήσουν και ποιοι όχι, με 100% επιτυχία στην πρόβλεψη. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το linux είναι δύσκολο. Είναι σίγουρα διαφορετικό και ειδικά εάν επί σειρά ετών έχεις μάθει στη λογική των windows χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις τον υπολογιστή σου. Δεν νομίζω όμως ότι σε κάποιον που θα δει windows και linux για πρώτη φορά θα φανεί πιο δύσκολο. Δέχομαι τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σε θέματα συμβατότητας hardware, αλλά η έλλειψη drivers δεν είναι κάτι που μπορεί να καταλογιστεί στο λειτουργικό.