Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2009, 17:36
από ilpara
stavrosLinux έγραψε:Σήμερα πήρα ένα ραβασάκι:
"Να παρκάρεις το αυ/το σου στη γειτονιά σου, έτσι !!!"

1. Αυτά συμβαίνουν σε μη πυκνοκατοικημένες γειτονιές που τώρα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εύρεσης θέσης στάθμευσης.
2. Τέτοια "ραβασάκια" αφήνουν συνήθως ηλικιωμένοι που πέρασαν την ζωή τους θεωρώντας τον χώρο έξω από το σπίτι τους προέκταση της ιδιοκτησίας τους και συχνά τον φροντίζουν κιόλας. Λογικό ή μη λογικό εξαρτάται. Σε μια πόλη μη λογικό (θα παρκάρεις όπου βρεις ελεύθερη θέση, δεν υπάρχει εναλλακτική). Σε ένα αραιοκατοικημένο χωριό λογικό (δεν θα σκεφτείς να παρκάρεις έξω από το σπίτι του γείτονα, θα παρκάρεις έξω από το σπίτι σου ή στο διπλανό χωράφι).
3. Στην συντριπτική πλειοψηφία των γειτονιών της Αθήνας τέτοια προβλήματα έχουν αντιμετωπισθεί προ πολλών δεκαετιών και ο κάθε ιδιοκτήτης, ακόμη και μαγαζάτορας (που του κόβει την πελατεία ή του δυσκολεύει την μεταφόρτωση), έχει κουραστεί να "μαλώνει" και έχει αποδεχτεί ότι ο καθένας σταθμεύει όπου βρει. Σε αρκετές μάλιστα πυκνοκατοικημένες γειτονιές το νέο σύστημα ορίζει ότι διπλοπαρκάρω :!: και αφήνω χαρτάκι με το κινητό μου ώστε αν αυτός που έχω κλείσει φύγει πρώτος να με ειδοποιήσει... τι να πεις!

Και η κυβέρνηση αντί να φροντίσει για ραγδαία επέκταση (10πλασιασμό!) και ριζική βελτίωση (λεωφορειολωρίδες, ηλεκτρονικές πινακίδες με τα λεπτά για το επόμενο δρομολόγιο, κοκ) των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως του Μετρό που έχει αποδειχθεί το μόνο αξιόπιστο, δίνει κίνητρα για αγορά νέων ακριβών-πολυτελών αυτοκινήτων (όσο πιο ακριβό τόσο μεγαλύτερο το όφελος) και μάλιστα χωρίς απόσυρση των παλαιών με αποτέλεσμα ο κάθε ένας που αγοράζει νέο αυτοκίνητο να κρατάει και το παλιό! Τι να πει κανείς! Έλεος!

ΥΓ: Και μη μου πείτε ότι ο Έλληνας χρησιμοποιεί αυτοκίνητο. Ο Έλληνας και ο κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί αυτό με το οποίο μετακινείται πιο γρήγορα και πιο εύκολα, και όσο τα ΜΜΜ είναι ανεπαρκή και αναξιόπιστα το αυτοκίνητο θα προτιμάται. Και σαν απόδειξη αναφέρω την τεράστια αποδοχή που είχε το Μετρό της Αθήνας, ως γρήγορο και συνεπές, παρά το ελάχιστο μήκος γραμμών και αριθμό σταθμών που καλύπτει ελάχιστη περιοχή της Αττικής, ενώ δια στόματος Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. οι προεκλογικά ανακοινωθείσες επεκτάσεις ...δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν τα επόμενα 20 χρόνια, ...40-50 θα έλεγα εγώ. Βλέπετε όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων των πολιτικών ηγετών μας και για την Αττική προτεραιότητα (στην πράξη και όχι στα λόγια) είναι οι εκπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτων και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στο φυσικό περιβάλλον του Υμηττού, ...όχι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!