Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2009, 17:23
από ApostolosZouk
sparus έγραψε:
ApostolosZouk έγραψε:Πάντως έτσι για να μην τρώμε και κουτόχορτο δεν υπάρχουν επιδημιολογικές έρευνες που να οφείλουν την εμφάνιση η ακόμη και τον επιπολασμό θνησιμότητας σε έναν πληθυσμό από έναν και μόνο αιτιολογικό παράγωντα(στην προκειμένη περίπτωση το κάπνισμα).

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα;; Έχεις κάνει καμία αναζήτηση και είδες ότι δεν υπάρχουν ερευνητικές εργασίες;

Βρήκα άτομο του κλάδου μου σχεδόν :) ( διαιτολόγος – διατροφολόγος ,στο πτυχίο εγώ , η πτυχιακή μου εργασία μου έμεινε) Έχω κάνει πολλές αναζητήσεις για διάφορες εργασίες και για την πτυχιακή μου. Δεν έχει να μου πει κάτι ένας παράγοντας ότι δίνει ένα αποτέλεσμα, το γνωρίζεις ( το ήφος ακούγετε επιθετικό δεν είναι!!! απλώς το πληκτρολόγιο δεν είναι το ίδιο με την συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο :thumbup: ) ότι έναν παράγοντα αν τον απομονώσεις δεν έχει την ίδια ισχύ. Όλες αυτές οι έρευνες βασίζονται σε αιτιολογικά μοντέλα. Αν έχεις βρει κάποια έρευνα που να αναλύει αυτά τα αιτιολογικά μοντέλα και να δω κατά πόσο το κάπνισμα είναι αναγκαία αιτία θνησιμότητας και όχι απλώς μια συνιστώσα ευχαρίστως να σου μου την στείλεις μέσω μαιλ γιατί με ενδιαφέρει. Σε κανένα βιβλίο δεν έχω διαβάσει ( όπως και σε καμία έρευνα να μιλάνε αποκλειστικά και μόνο για το κάπνισμα και να μην αναφέρονται αναλυτικά σε άλλες βιβλιογραφίες που συνήθως για παχυσαρκία , καρδιακά κτλπ. Δυστυχώς έχει κλήσει η βιβλιοθήκη της σχολής μου για καλοκαίρι τώρα και δεν έχω δωρεάν πρόσβαση. Θα ήθελα πολύ να βρω κάποια καλή έρευνα από sience direct ή από pubmed έχω την εντύπωση ότι τα ίδια άρθρα περιέχουν πάνω κάτω σωστά ; :think: )

ApostolosZouk έγραψε:Αυτά τα αποτελέσματα εμένα προσωπικά δεν μου λένε τίποτα αν δεν δω συσχετισμό με παχυσαρκία , μεταβολικό σύνδρομο , υπέρταση κτλπ.

Αν πρόσεξες στο προηγούμενο ποστ μου έχω ένα ραβδόγραμμα με τις αποτρέψιμες αιτίες θανάτου στην αμερική. Το κάπνισμα είναι πρώτο και η παχυσαρκία έρχεται δεύτερη.
Ο συνδυασμός τους όμως ; Η παχυσαρκία από μόνη της είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος όμως εμάς έτσι μας έχουν μάθει να διαβάζουμε αυτές τις έρευνες σε μαθήματα επιδημιολογίας. :think: