Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούλ 2009, 20:08
από filippos.xf
Spoiler: show
lyrisias έγραψε:Από ότι κατάλαβα μιλάς για την παιδεία...
Ναι είναι σίγουρα το βασικότερο αλλά, μέσα στο zeitgeist βλέπουμε το σύστημα των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιριών, που απ' αυτό
το σύστημα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο πιο σοφός άνθρωπος. Π.χ. το ότι η τράπεζες χρεώνουν το κράτος δηλώνει ότι με το που γεννιέται
ένα παιδί είναι ήδη χρεωμένο στην τράπεζα...και από την στιγμή που αυτά τα χρέη είναι καταδικασμένα να μην ξοφληθούν ποτέ το παιδί αναγκάζεται
να είναι "δούλος" αυτών. Μπορεί όλα αυτά να είναι τραβηγμένα αλλά είναι η πραγματικότητα...
Εγώ προτείνω μια λύση για αρχή...
100% filippos.xf βασική είναι η παιδεία.
Λοιπόν στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε αυτό πολύ συχνά όπως τις ευρωπαϊκές χώρες δλδ:
Ενός εργαζόμενου ο μισθός στις άλλες χώρες είναι υποχρεωτικό να μπαίνει σε ένα τραπεζικό λογαριασμό. ΟΚ.
Ας κάνουμε κι εμείς μια κρατική τράπεζα η οποία δεν θα δίνει δάνεια, δεν θα έχει τόκους, δεν θα έχει τπτ από ότι έχει μια σημερινή τράπεζα,
απλά θα είναι ένα αποταμιευτίριο, έτσι τα λεφτά του κόσμου δεν θα πηγαίνουν υποχρεωτικά στα χέρια κάποιου τραπεζίτη άλλα στο κρατικό
αποταμιευτίριο.
Αυτή είναι μια λύση για την ανάκαμψη της δημοκρατίας. Η ικονομία να στηρίζεται στο κράτος όχι στις τράπεζες.

Κοίτα εγώ προσωπικά δεν τα πάω καλά με τους αριθμούς, στα μαθηματικά είμαι πολύ χάλια και δεν θέλω να με ρωτάνε τίποτα σε σχέση με αριθμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι χαζός. Έχω κατανοήσει όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, το Zeitgeist είναι πολύ καλή ταινία-ντοκιμαντέρ. Είδα και το πρώτο μέρος και το δεύτερο και μάλιστα γνωρίζω και άλλες ταινίες-ντοκιμαντέρ όπως το Zeitgeist. Για την ταινία Zeitgeist έχω να πω μόνο ότι αναφαίνονται αρκετές αλήθειες μέσα σε αυτήν. Από τι κατάλαβα στο θέμα που άνοιξες ΔΕΝ συζητάμε αν είναι αλήθεια η ψέματα όσα αναφαίνονται μέσα στο Zeitgeist, άλλο είναι το θέμα.
lyrisias έγραψε:Τέλος πάντων... επειδή πολλοί από εμάς είναι προγραμματιστές και αυτό σημαίνει ότι έχουν πείρα
στο να βρίσκουν και να διορθώνουν λάθη...
ας προτείνουμε εμείς λύσεις αφού αμφισβητούμε την λύση του zeitgeist.
Τι θα μπορούσε λοιπόν να αλλάξει αυτήν την κατηφόρα της εποχής?

Λοιπόν, κοίτα στο προηγούμενο μου post μιλούσα γενικότερα όχι μόνο για τα σχολεία. Αλλά ναι στην παιδεία αναφέρθηκα και όχι μόνο, στον τρόπο σκέψεις γενικότερα ενός ανθρώπου. Παιδεία δεν υπάρχει μόνο στα σχολεία και φυσικά δεν είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορείς να την αποκτήσεις. Το οικονομικό σύστημα υπάρχει και όχι μόνο υπάρχει αλλά μας σκλαβώνει κιόλας, αν πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει... αυτό οφείλεται στο ότι δεν είμαστε γονατιστοί και ούτε μας μαστιγώνουν (αν και κάποιοι μαστιγώνονται κιόλας). Πέρα από αυτό καθημερινά υφίσταται η πλύση εγκεφάλου σε όσους έχουν άγνοια η αφαιρέθηκαν, σε όσους δεν έχουν κριτική μέσα στις σκέψεις τους και σε όσους υπνωβατούν αχαλίνωτα χαμένοι μέσα στην ψυχαγωγία. Πολλοί άνθρωποι έχουν μπερδέψει τον τρόπο σκέψεις και την διαδικασία σκέψεις με την λογική. Να λένε η δικιά μου λογική και η δικιά του λογική και όλες οι λογικές όλων των ανθρώπων. Βέβαια ξεχνάνε ότι υπάρχει και η αντίθετη πλευρά της λογικής η οποία είναι η τρέλα, ο παράλογος. Τα πάντα έχουν χρηματικό κόστος, τι μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα; Τι μπορούμε να κάνουμε δίχως αυτά τα άψυχα κέρματα και χαρτονομίσματα; @lyrisias προσωπικά ασχολούμαι αρκετά για αυτά τα θέματα, είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκω ιδέες-λύσεις. Και πως να μην είναι, όταν ζούμε μια μίζερη και σκληρή πραγματικότητα. Έχουμε τους πεσιμιστές και τους αισιόδοξους στην κυριολεξία μαχητές, και ανάμεσα τους έναν τρίτο άνθρωπο που δεν παίρνει στάση... απλά παρατηρεί τις δυο πλευρές. Η μια πλευρά είναι τελείως απαισιόδοξη και αρνητική, η άλλη πλευρά αισιόδοξη και ίσως αδιαφορεί για τους κινδύνους που υπάρχουν. Εγώ είμαι περίεργος ποια πλευρά θα επιλέξει ο τρίτος που είναι παρατηρητής. Άλλοι προτειμάνε να τυμάνε αυτούς που πολέμησαν για κάποια ιδανικά με παρελάσεις και κάνωντας την ιστορία αυτής της χώρας βιτρίνα. Εμείς τι κάνουμε; Ιστορία δεν είναι μόνο ο Μ. Αλέξανδρος και ο Σωκράτης, ιστορία είμαστε και εμείς. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν γράφω την ιστορία μου ως ένας πεσιμιστής και απαισιόδοξος γιατί έτσι δεν τιμάω το είδος μου καθόλου μα καθόλου. Τι μου λέει η λογική μου; Να μην κάνω καμία καλή πράξη επειδή γύρω μας πολλοί άνθρωποι κάνουν καταστροφικές πράξεις; Επειδή ζούμε μια μίζερη και σκληρή πραγματικότητα για την οποία ευθύνεται το είδος μου σημαίνει ότι πρέπει να μας μισήσω και να γίνω απαισιόδοξος; Εσύ τι λες @lyrisias μήπως να πάω να αυτοκτονήσω που είναι έτσι τα πράγματα; (< φυσικά και δεν μιλάω σοβαρά σε αυτήν την τελευταία ερώτηση)

Τι θα γίνει αν όλες οι τέχνες, επιστήμες, δεξιότητες του κόσμου συνδυαστούν και συνεργαστούν για έναν σκοπό; Τον σκοπό να σωθεί ο πλανήτης μας. Πέρασε από την φαντασία σου; Εγώ πιστεύω ότι θα έρθει κάτι πολύ καλό, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα γίνει πραγματικότητα. Μπορεί και όχι... αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρων να συμμετέχεις και εσύ.