Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2009, 15:00
από KiRiLoS
headless έγραψε:@tsianos1: εσύ προχτές ήσουν έτοιμος να βάλεις bsd και αντιπροχτές ήθελες να βάλεις debian.
Yπάρχει κάποιος λόγος να αλλάζεις τα λειτουργικά σαν τα πουκάμισα;
Κατ εμέ το να έχεις triple boot είναι και αντιπαραγωγικό και άσκοπο.
Το να μπαίνεις και να μας λές την μια οτι τα windows 7 είναι υπεράνω όλων και την άλλη οτι το leopard είναι the best thing since sliced bread,πιο πολύ με trolling μου κάνει.

Και κάτι άλλο: αν θές αυθεντική mac osΧ εμπειρία,πάρε ένα apple,τόσο απλά.
Δεν είναι μόνο το software,παίζει και το hardware ρόλο.
Τα hackintosh που χρησιμοποιείς εκτός απο καρα-παράνομα είναι και ημίμετρα-πιθανότατα τα μισά πράγματα δε θα σου δουλεύουν όπως πρέπει και μόλις επιχειρήσεις το 1ο update θα σταματήσουν να δουλεύουν και τα άλλα μισά.

Τέλος,δική μου γνώμη είναι οτι το καλό λειτουργικό πρέπει να είναι transparent.
Να μπορείς να κάνεις δηλαδή ό,τι θές,χωρίς να σκέφτεσαι το λειτουργικό αυτό καθαυτό.
Και πίστεψέ με,όπου και να ψάξεις πιο εύκολο τρόπο να εγκαθιστάς/απεγκαθιστάς apps δε θα βρείς απο το ubuntu.
Oύτε πιο λειτουργικό και straight forward περιβάλλον από το gnome.
Σταμάτα λοιπόν να δοκιμάζεις ό,τι βρείς μπροστά σου επειδή «διάβασες οτι είναι φοβερό και τρομερό» ή επειδή «σου είπε ο τάδε που ξέρει»
Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ταλαιπωρείς το δίσκο σου με συνεχή format,και τα νεύρα μας με συνεχή άκυρα threads.
Αυτά.

Το να δοκιμαζει κανεις πολλα λειτουργικα εγω το βρισκω καλο!Εαν δεν ειχα αρχισει τα πειραματα και εγω θα ημουν τωρα ακομα σε Windows και θα εσπαγα το Tower μου απο τα BSOD!Αλλα και παλι,το να βλεπει λιγο τι παιζει παντου μονο ενημερωση δινει και αυτο κατα την γνωμη μου ειναι καλο,να ξερεις τι εχεις γιατι το εχεις αλλα να ξερεις και τι κυκλοφορει!Παρολα αυτα και εγω συμφωνω πως να λειτουργεις 3 λειτουργικα μονο κακο κανει!Αν ειναι να τα Check-αρεις καλος,αλλα να τα θες και τα 3 δυσκολο...
Καλο θα ηταν οντως να παρεις Mac παντως για να δεις τι ειναι το Os X,εναν κανονα εχει αυτο το λειτουργικο και με το Hackintosh τον βγαζεις αχρηστο(It just works!)
Τωρα για αυτα που ειπες περι Straight περιβαλλον και ευκολο install/remove εφαρμογων δεν θα συμφωνησω!Πιστευω και εγω οτι το OS X εχει ανετα τον τιτλο σε αυτα!Γενικα ειναι με διαφορα το πιο User Friendly Λειτουργικο εκει εξω,αυτο το κανει και τοσο καλο!Συνδιαζει ενα Unix-Based συστημα που ειναι ελαφρυ,σταθερο και ασφαλες αλλα και συνχρονος πανευκολο(+την μαεστρια τις Apple που αντοιστοιχη δεν εχει δει ο πλανητης απο καμια αλλη εταιρια!)!

Υ.Σ Πριν ρωτησεις και εμενα γιατι δεν εχω παρει Mac,στο λεω απο μονος μου,δεν εχω λεφτα,αν μου δωσεις ενα δανειο παω σημερα κιολας να παρω :P
Y.Σ 2. Γιατι παιζεις με το τερματικο του ubuntu και οχι του OS X,σε εχει πληροφορησει κανεις οτι ειναι το ιδιο;Ακομα και τον ιδιο package manager μπορεις να περασεις αμα θες...(Apt-get,Aptitude και δωσε Native .deb πακετα!)