Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2009, 20:50
Στο linux έχεις την απόλυτη ελευθερία να κάνεις ότι θες. Κ είναι κορυφαια αυτή η φάση..η μάλλον θα ταν κορυφαία αν ήμουν ειδικός, dev ή πορωμένος. Το να αφιερώσω τόσες ώρες για να το μάθω, την στιγμή που μου παρέχει μονάχα τα στοιχειώδη είναι λίγο άτοπο. Οι desktop users το να μπορούν να χακάρουν το κερνελ, να κάνουν δε ξέρω κ γω τι, δε έχει καμμία σημασία γιατί πολύ απλά δε ξέρουν κ δεν θέλουν/έχουν χρόνο να αφιερώσουν να τα μάθουν/κάνουν. Και θεωρώ τη όλη δομή του Linux λογική αφού φτιάχνετε σύμφωνα με τα γούστα devs που προτιμούν πχ να κάνουν το cοmmandline->music player παρά να φτιάξουν ένα gui. Οπότε μην λέμε ότι το linux είναι έτοιμο για desktop. Ευτυχώς που βγήκε η Ubuntu κ έγινε ένα βήμα μπρος.
Το απλούστερο πρόγραμμα, τον firefox 3.5. Ο χρήστης θα πάει στο site να τον κατεβάσει κ θα δει ένα exe ένα dmg κ ένα tar>(wtf). Άντε τώρα πείσε ένα χρήστη που δυσκολευόταν με τα windows να βάλει ubuntu. Πλάκα κάνουμε; Θα πάει στο macosx που είναί κάτι σαν linux under the hood αλλά πιο γρήγορο κ κάτι σαν windows (ευκολίες, gui κλπ) αλλά πιο όμορφο.
Το απλούστερο πρόγραμμα, τον firefox 3.5. Ο χρήστης θα πάει στο site να τον κατεβάσει κ θα δει ένα exe ένα dmg κ ένα tar>(wtf). Άντε τώρα πείσε ένα χρήστη που δυσκολευόταν με τα windows να βάλει ubuntu. Πλάκα κάνουμε; Θα πάει στο macosx που είναί κάτι σαν linux under the hood αλλά πιο γρήγορο κ κάτι σαν windows (ευκολίες, gui κλπ) αλλά πιο όμορφο.