Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2009, 08:53
από filippos.xf
Καλημέρα!

@MemyselfandI καλώς ήρθες στην Ελληνική κοινότητα του Ubuntu. :)

Θέλω να πω μερικά πράγματα με αφορμή την ταινία που ανέφερες και παρέθεσες, κάποια πράγματα που πιστεύω εγώ προσωπικά. Είχα δει τις ταινίες-ντοκιμαντέρ Zeitgeist πρώτο και δεύτερο μέρος, είχα στον σκληρό μου δίσκο και την ταινία Future By Design αλλά αυτήν δεν την είχα δει. Σήμερα την είδα και ομολογώ ότι είναι πολύ καλή, η καχυποψία πολλών είμαι σίγουρος ότι θα αμφισβήτηση όμως και αυτήν την ταινία. Μια καχυποψία που δικαιολογημένα στις μέρες μας υπάρχει στο σκεπτικό όσων σκέφτονται έτσι, δικαιολογημένα ακριβώς για τον λόγο ότι ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλων το οποίο το λιγότερο που μπορώ να χαρακτηρίσω είναι "άθλιο". Και φυσικά δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος ζει στο ποιο άθλιο μέρος. Τι είναι αυτό που θα καθησύχαση όλους όσους σκέφτονται έτσι; Η λογική. Η φράση "με αυτήν την λογική" στο κάθε τι που αναφέρετε δεν είναι σωστή γιατί οτιδήποτε λέει ο άνθρωπος δεν περιέχει λογική, απλά είναι ένας τρόπος σκέψης. Η λογική δεν είναι μπάλα του μπάσκετ που την πασάρουμε στον άνθρωπο δίπλα μας για να κάνει εκείνος τα μαγικά του κόλπα... αφού τα κάναμε εμείς πρώτα.

Προτείνω και εγώ την ταινία-ντοκιμαντέρ Future By Design σε όσους δεν την έχετε δει να την δείτε όποτε έχετε ελεύθερο χρόνο.