Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2009, 23:21
από sparus
stavrosLinux έγραψε:μία διαφορά είναι η εξής, εάν δεν δεις το supernatural, το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να βαρεθείς. Με το λογισμικό όμως κάποια πράγματα είναι απαραίτητα για βιοποριστικούς λόγους π.χ. σουίτα office, λειτουργικό υπολογιστή κλπ. ή για εκπαιδευτικούς λόγους. Για αυτό το λόγο υπάρχει το ΕΛ/ΑΚ.

Και γιατί να μην είναι και η τέχνη απαραίτητη για τη ζωή μας; Σκέψου πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν υπήρχε μουσική, μυθιστορήματα ή ζωγραφική.
Η πνευματική καλλιέργεια δεν νομίζω ότι διαφέρει από την εκπαίδευση. Και η παιδεία δεν έρχεται μόνο από τον υπολογιστή έρχεται από οποιοδήποτε ερέθισμα έχουμε στη ζωή μας.
Εμένα μου αρέσει που στο χώρο της πληροφορικής υπάρχει εναλλακτική. Και χαίρομαι που βλέπω και σε άλλους χώρους να γίνονται τέτοιες προσπάθειες. (πχ.open access στην έρευνα και στα εκπαιδευτικά βιβλία). Σκέψου πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν βασιζόταν στην συνεργασία αντί στον ανταγωνισμό. Αυτή είναι η ουσία της εκπαίδευσης, το μοίρασμα εμπειριών και η αντιγραφή. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε αντιγράφουμε τους γύρω μας, από το πως κρατάνε το πιρούνι μέχρι πως φτιάχνουν ένα μουσικό έργο ή πρόγραμμα στον υπολογιστή. Κάθε περιορισμός καθυστερεί την εξέλιξη.

Για όποιον ενδιαφέρεται ας κατεβάσει αυτή την ταινία Steal this film Είναι open access στα πλαίσια αυτής της λογικής. Εμένα με έκανε να σκεφτώ πως θα ήταν ο κόσμος αν δεν ήταν όπως μας είχαν μάθει. Κι αν δεν γνώριζα το linux θα πίστευα ότι αυτά δεν ουτοπίες.
Ελληνικοί υπότιτλοι