Δημοσιεύτηκε: 10 Νοέμ 2009, 10:28
από sokoban4ever
κατα την άποψη μου (αυτην την στιγμή είμαι και ξενυχτισμένος... :oops: :mrgreen: ) λέω αυτά

-Ένας άνθρωπος μετά από κάποια λάθη που έχει κάνει, πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένη στάση στο φέρσιμο του;

δεν πρέπει γενικός αλλά αντίθετα πρέπει άμα του το επιβάλει άμεσα ή έμμεσα η κοινωνία να
    "καταλάβει" που λέμε
    Αυτό σαφέστατα θα έχει ένα αντίκτυπο στο φέρσιμο του
    πράγμα που συνήθως είναι αντιληπτό από τους γνωστούς του που τον "ξέρουν " ( το πώς φέρεται) καλύτερα από αγνώστους.

- Με ποια κριτήρια κατηγοριοποιείται τα λάθη σε ασήμαντα ή σοβαρά;

αυτά που είναι ανεπανόρθωτα και σε αυτά που δεν είναι

- Για κάθε λάθος που κάνουμε πρέπει να έχουμε και την αντίστοιχη τιμωρία;

τίποτα δεν πρέπει από μόνο του όλα έχουν ένα λόγο ύπαρξης χωρίς όμως να ισχυρίζομαι ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο
    Η τιμωρία είναι μια παρέμβαση (ίσως καλύτερα μια δικιά του πινελιά) του ανθρώπου σε ένα φυσικό γεγονός . όπως το σφάλμα
    όμως πολλές φορές η τιμωρία είναι άδικη και αλαζονική και ξεφεύγει από την φυσικότητα της και γίνεται κάτι μεταφυσικό
    για παράδειγμα τιμωρείται κάποιος επειδή απλά υπάρχει κάποιος κακός νόμος χωρίς όμως να τον βελτιώσει ή συναιτήσει κλπ κλπ

- Πως ξεχωρίζεται ποια λάθη αξίζουν συγχώρεση και ποια όχι;

αυτό μου φαίνεται είναι προσωπικό στον καθένα γιατί πολοί μίλησαν για συγχώρεση αλλά στο τέλος δεν συγχωρούν
    βλέπε έκφραση " άμα ραγίσει το γυαλί ...
- Υπάρχουν λάθη τα οποία δεν πρέπει να συγχωρεθούν ποτέ; Αν ναι, γιατί να μην συγχωρεθούν κάποια λάθη ποτέ;

ναι υπάρχουν και αυτά είναι σίγουρα οι γενοκτονίες και πολύ πιθανόν οι φόνοι (υπάρχουν και άλλα πολλά όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος και άλλα πολλά και διάφορα)