Δημοσιεύτηκε: 02 Σεπ 2008, 10:32
από cyberpython
Φοβερό θέμα!

Λοιπόν το πρώτο μου PC (είμαι σχετικά καινούριος - περίπου το 1993):

Επεξεργαστής Intel 80486 DX @ 100 MHz (μιλάμε για ταχύτητες, όχι αστεία...)
Μνήμη 16MB RAM
Σκληρός δίσκος : Seagate 640 MB (παραδόξως ποτέ δεν είχα πρόβλημα χώρου σε αντίθεση με σήμερα που έχω 1+ TB...)
Floppy 1.44"
Hitachi ATAPI CD-Rom
Monitor 15" με ανάλυση 640χ480 (πολύ αργότερα ανακάλυψα οτι πάει μέχρι 1024x768)
VGA Card (επιταχυντές γραφικών κτλ δεν υπήρχαν τότε)
Κάρτα ήχου της APTi με SoundBlaster 16

και λειτουργικό σύστημα DOS και WFWG 3.11

Αργότερα έγινε αναβάθμιση όπου άλλαξα τη motherboard, επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό δίσκο (ήθελα να βάλω Win98):
Επεξεργαστής Intel Pentium II @ 450 MHz (Ξέρω είναι pentium, αλλά ξεκίνησε ως 486)
Μνήμη 64MB RAM
Σκληρός δίσκος : Seagate 6 GB

Ακόμη πιο μετά άλλαξα κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου:
Κάρτα γραφικών nVidia Riva TNT2 M64
Κάρτα ήχου Creative SoundBlaster 32 bit

Αυτό το PC υπάρχει ακόμα (πριν από ~ 6 μήνες του έβαλα και μία κάρτα Ethernet) και τρέχει Elive Gem!

Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν και θα είναι πάντα η μεγάλη μου αγάπη γιατί πάνω σε αυτό έμαθα σχεδόν όλα όσα ξέρω για τους υπολογιστές. Ακόμα θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες στο Lotus II. Επίσης, είναι οτι ανθεκτικότερο έχω δει μέχρι σήμερα (ποτέ δεν συνάντησα αστοχία υλικού -π.χ. προβληματικές μνήμηες- όπως σχεδόν με όλα τα μετέπειτα συστήματα που είχα). Ένα αρνητικό σημείο είναι οτι έχει συνολικά 6 ανεμιστήρες (οι 4 ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ) που κάνουν απίστευτο θόρυβο και είναι και ένας από τους λόγους που πλέον το ανοίγω σπάνια...