Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2009, 08:23
από Epirotes
linuxman έγραψε:
Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λες και αναφέρεται και εδώ επίσημα https://help.ubuntu.com/community/wubi
έγραψε:The Windows-based Ubuntu Installer allows you to install and uninstall Ubuntu from within Microsoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.

Επίσημα η μετάφραση είναι: "To βασισμένο σε Windows πρόγραμμα εγκατάστασης του Ουμπούντου (wubi) σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε το Ουμπούντου μέσα από Microsoft Windows. Επιτρέπει στον χρήστη του Microsoft Windows να δοκιμάσει το Ουμπούντου δίχως να ρισκάρει απώλεια δεδομένων λόγω φορμαρίσματος ή διαμερισμού του δίσκου. Δεν λέει αν είναι εικονική μηχανή, σίγουρα δεν είναι σαν την εικονική μηχανή της Sun. Βέβαια και στην Sun δεν φορμάρεις ή διαμερίζεις τον δίσκο. Ο σκληρός που φορμάρεις είναι ένα αρχείο μεγέθους ό,τι ορίσεις στην αρχή. Αν το σβήσεις αυτό το αρχείο από τον κρυφό φάκελο τι γίνεται; Εγώ θα έλεγα ότι δεν παθαίνει τίποτα ο υπόλοιπος δίσκος, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το σβήσεις μέσα από το VirtualBox εξαφανίζεται το αρχείο που σβήνεις κατ' αυτό τον τρόπο και ο χώρος ανακτάται ως ελεύθερος χώρος. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Δεν διαφωνώ καθόλου: όπως ξαναείπα, γιατί να έχω κάτι σε εικονική μηχανή ή ως wubi; Εγώ ούτε για δοκιμή δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. Μάλιστα, όταν με είχε ρωτήσει ο φίλος που με βυσμάτωσε και κόλλησα στον όμορφο κόσμο του Ουμπούντου για το wubi, του είπα όχι, κανονική εγκατάσταση να το κάνει κι έτσι έγινε μετά κόπων και βασάνων και πολλών συζητήσεων. Για να είμαι και ειλικρινής ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα αυτής της επιλογής, δηλ. δοκιμαστική εγκατάσταση μέσω προσθαφαίρεσης προγραμμάτων των παραθύρων του Μπιλάκου. Θες να το δοκιμάσεις, ξεκίνα με το live CD δοκίμασε το μιά μέρα ή δυό και μετά κάνε κανονική εγκατάσταση.

Το "μπας και στρώσει" ήταν υπερβολή και ζητάω ταπεινά συγνώμη.
linuxman έγραψε:Το προσφέρει όπως είπα και ποιο πάνω μόνο για δοκιμή , άλλα πως μπορεί να υπολογίσει κάποιος σε τι κατάσταση είναι δίσκος του κάθε χρήστη , το συντηρεί σωστά , ξέρει τι να κάνει και πως .
Απάντηση είναι όχι 6 στους 10 όχι .
Εσύ τι λες ότι τα προβλήματα προκύπτουν επειδή έχει το πρόγραμμα το πρόβλημα ; , εγώ λέω όχι , το πρόβλημα κατά 80-90% το έχει χρήστης με το δίσκο του η και την χρήση που του κάνει , αυτός είναι και ο λόγος που σκαλώνει κατά τις 80% περιπτώσεις .osoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.

Καλά τα λες δεν ξέρω αν τα ποσοστά που δίνεις είναι σωστά ή όχι και δεν έχει καμμία σημασία. Αυτό που έμαθα όμως τόσα χρόνια χρόνιος χρήστης αθεράπευτος των παραθύρων του Μπιλάκου είναι ότι όντως πολλά από τα προβλήματα των χρηστών Microsoft Windows εντοπίζονται pebcak (= problem exists between chair and keyboard / Το πρόβλημα υπάρχει μεταξύ καρέκλας και πληκτρολογίου). Ακόμα κι εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου προχωρημένο (power user) στα παράθυρα του Μπιλάκου το παθαίνω ακόμα αυτό. Θυμάμαι ως τώρα να 'τανε που έκανε τρία μερόνυχτα άυπνος για να στήσω τριπλό σύστημα εκκίνησης. Το πρόβλημα ήταν στον εγκέφαλό μου αποκλειστικά. Υπό νορμάλ συνθήκες θα το είχα στήσει σε χρόνο λογικό (κάνα δίωρο ή τρίωρο το πολύ).