tolis_01 έγραψε:Αυτό που λες είναι λάθος
Σκέψου τα παρακάτω:
- Στα vista δεν σου ζητάει κωδικό το uac γιατί ο χρήστης σου είναι στο administrators group. Αν τον βγάλεις θα ζητάει.
- Τα xp δεν έχουν καθόλου uac, οπότε είναι εξ'ορισμού πάτος σε ασφάλεια. Πραγματικά πάτος όμως. Τα vista και τα 7 αφου και τα δυο διαθέτουν uac είναι το ίδιο σε ασφάλεια, απλά στα 7 μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθος της ασφάλειας.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware, είτε δώσεις κωδικό είτε όχι.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware είτε είσαι σε windows είτε σε linux.
Θεωρητικά έχεις δίκιο εν μέρει, ίσως.

Ωραία, για εξήγησέ μας όμως γιατί παρ' όλ' αυτα το Λίνουξ γενικά και το Ουμπούντου ειδικά θεωρείτε πολύ πιο ασφαλέστερο από τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου;

Και πρακτικά, συγνώμη, αλλά τα δικά μου ΧΡ SP3 είναι το ίδιο ασφαλές όσο και τα (Σ)Βίστα και 7. Κατά τ' άλλα ισχύει ότι συζητήσαμε και με τον linuxman: ένα 80% των προβλημάτων ή 6 στους 10 χρήστες λειτουργικών του Μπιλάκου είναι pebcak. Κατά τ' άλλα, η βλακεία στην περίπτωση αυτή είναι του Μπιλάκου κι όχι του χρήστη. Εφόσον επιμένει ότι τουλάχιστον ο πρώτος χρήστης εξ ορισμού γίνεται μέλος της ομάδας διαχειριστών του συστήματος, φταίει αυτός και η εταιρεία του κι όχι ο κάθε χρήστης. Κι όσο κι αν διαφωνείς διυλίζοντας τον κώνωπα η ουσία είναι ότι τα ΧΡ ήταν τρομερή εμπορική επιτυχία, ενώ το αμέσως προηγούμενο λειτουργικό, το ΜΕ, ήταν για τα μπάζα. Το ίδιο ισχύει και για τα (Σ)Βίστα, νόμισε ο Μπιλάκος ότι με το Aero και το eye-candy θα ψωνίσει πελάτες, αλλά αποδείχτηκε ότι λίγοι τσίμπησαν - μεταξύ αυτών κι εγώ και το μετάνιωσα πικρά. Εάν εσύ έχεις μόνο θετικές εμπειρίες, τι να πω; Θα πρέπει να ανήκεις σε μια μικρή μερίδα χρηστών που όντως δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Σ' εμένα και στα δύο μηχανήματα σέρνονταν. Μόνο σε εικονική μηχανή λειτουργούσαν κάπως υποφερτά. Μερικές φορές πετούσαν κιόλας, αλλά άλλες σέρνονταν και κολλούσαν κι εκεί, μόνο που αυτές οι φορές που σέρνονταν ήταν πολύ μα πολύ λιγότερες απ' ότι στην κανονική εκκίνηση των (Σ)Βίστα.