Δημοσιεύτηκε: 29 Νοέμ 2009, 21:55
από Epirotes
tolis_01 έγραψε:- Τα vista σέρνονται στα oem μηχανήματα επειδή είναι bloated με εφαρμογές του κάθε κατασκευαστή. Αν το φορμάρεις και βάλεις δικά σου από original iso είναι μια χαρά. Εκτός κι αν το μηχάνημα της υπογραφής μου είναι κανα τέρας επιδόσεων, να το ξέρω :mrgreen:
- Τα xp διαδόθηκαν τόσο επειδή τότε διαδόθηκαν και γενικότερα οι υπολογιστές. Είναι σαφώς πολύ κατώτερο λειτουργικό από vista/7 (νομίζω το ξανάπα αυτό :mrgreen: )
- Για το τελευταίο που λες, ναι, δεν διαφωνώ. Με ότι βολεύεται ο καθένας ;)

Για τα (Σ)Βίστα δεν ξέρω, βέβαια με το μηχάνημα που έχεις σε σύγκριση με τα δικά μου όλα τα ΜS λειτουργικά θα σέρνονται κάπως. Για το OEM, όντως είναι ΟΕΜ, γιατί που λεφτά για retail έκδοση. Πάντως από το e-shop.gr ψωνίζω, δεν νομίζω να έχει τόσα πολλά bloatware. Και γιατί δεν έχουν τα ΧΡ και τα 7, που δεν σέρνονται; :?: Όπως λένε κι οι Άγγλοι, nice try, but no cigar! (μεταφρ.: ωραία προσπάθεια, αλλά δεν έχει πούρο!) :lol:
Δεν διαδόθηκαν τόσο πολύ όσο νομίζεις και για το λόγο που νομίζεις τα ΧΡ (εκτός κι αν έχεις κάποια παλιά έρευνα αγοράς). Τα ΧΡ διαδόθηκαν κυρίως τόσο πολύ, γιατί εκτός από την έκρηξη στην διάδοση των Η/Υ στην Ελλάδα την ίδια εποχή, ήταν και το πρώτο λειτουργικό της προκοπής, διότι πάντρευε την σταθερότητα των Enterprise Editions (ntfs) με την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο Η/Υ και ως παιχνιδομηχανή. Πίστεψέ με είμαι παίκτης από την εποχή του ταπεινού DOS και κάτι ξέρω κι εγώ. ;) Ναι, το ξανάπες, αλλά επαναλαμβάνοντας κάτι σαν μάντρα, δεν το κάνει αληθές. ;)