Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκ 2009, 12:37
από rexes13
Πάντα με έτρωγε μέσα μου το μικρόβιου του Linux...Ήθελα πολύ να βάλω κάποια στιγμή Linux όποια διανομή και να ήταν αυτή που θα έβαζα...
Το καλοκαιράκι αυτό είχα κάποια προβλήματα με τον ISP μου...Λέω για να δούμε τι θα μου πούνε όταν θα τους πάρω τηλ??
Παίρνω τηλ. και άρχισε το πανηγύρι...Από τον έναν τεχνικό στον άλλο...."Παρακαλώ κλείστε το AV...Κάντε τις ρυθμίσεις στο firewall..."
And all i heard was bla bla bla....
Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι...Αφού γίναν όλα αυτά είχε έρθει η ώρα διακοπών...Στο καράβι που λέτε είχα εφοδιαστεί κατάλληλα..Μαζί μου είχα 2 CDακια
Ubuntu(8.10,9.04),Mandriva,OpenSUSE και Backtrack3 και φυσικά το "κακόμοιρο" laptop του πατέρα μου...."Για να δούμε τι ψάρια πιάνουν."είπα ήδη επιβιβασμένος στο καράβι...Βάζω το Backtrack γιατί μου είχε κινήσει την περιέργεια πολύ...Μου άρεσε το KDE και γενικά όλα αυτά τα σκριπτάκια που είχε μέσα...Ανοίγω και τον NetworkManager του KDE να δω τι δίκτυα έχει μέσα στο πλοίο...Βρήκα 2-3 δικτυάκια..."Τι ωραία,έχει και "ξεκλείδωτα" δίκτυα το πλοίο.Για να μπώ να δω."είπα.Έφαγα πόρτα όμως..Δεν με πείραξε ιδιαίτερα,γιατί γνώριζα ότι θα μπορώ να τεστάρω τις διανομές αυτές στο δίκτυο μόλις θα έφτανα..Φτάνοντας στο σπίτι στο νησί τακτοποίησα το laptop σε μια γωνιά...Την επομένη ξεκίνησα να πειραματίζομαι...Κράτησα το Ubuntu τελευταίο,διότι ήταν αυτό με το "μεγαλύτερο" όνομα στην "αγορά".Δεν με εξέπληξαν ιδιαίτερα οι διανομές Mandriva,OpenSUSE και όντας λίγο ξενέρωτος λέω:"Για να τσεκάρω και το Ubuntu 9.04." Μπορώ να πώ ότι αμέσως κόλλησα...Άρχισα να ψάχνω τα διάφορα προγραμματάκια από την Προσθαφαίρεση και να σημειώνω ονόματα εκείνων(των προγραμμάτων) που μου άρεσαν και μου φάνηκαν χρήσιμα..Μετά είχε έρθει η ώρα για να τα κατεβάσω...Δεν είχα όμως πρόσβαση στο Internet....Κατέβηκα λοιπόν το βραδάκι στο λιμάνι σε ένα Ιντερνετ-Καφε(ο Θεός να το έκανε),το οποίο δεν είχε ασύρματη σύνδεση και η ενσύρματη δεν λειτουργούσε στο Ubuntu μου(ακόμη δεν ξέρω γιατί)..Πάω κάθομαι σε έναν άλλο υπολογιστή και άρχισα να ψάχνομαι με την κοινότητα Ubuntu-GR.....Κατέβασα και όλα τα τεύχη του Ubuntistas που είχαν βγει έως τότε..(btw Off topic:
Πότε αναμένεται το νέο τεύχος??)Τα περνάω στο στικάκι μου,και παίρνω το δρόμο του γυρισμού περίλυπος που δεν είχα καταφέρει να δω τις δυνατότητες του Ubuntu στο Ιντερνετ...Μετά από 4 μέρες όμως(και αφού είχα σπάσει κάθε ρεκόρ στο SameGNOME,λόγω βαρεμάρας) μου λένε οι γονείς μου οτι βρήκαν μια Καφετέρια-ΙντερνετΚαφέ-Ταβέρνα(Γενικά "τα πάντα όλα"..που λέει και ο Τιτανομεγιστοτεράστιος)και πως θα την επισκεπτόμασταν το βράδυ..Είπα μέσα μου να η ευκαιρία...Πάμε που λέτε..Ανοίγω το laptop αμέσως και bootάρω στο Ubuntu μου...
Πριν καν καταλάβω ότι άνοιξε είχε εμφανίσει κιόλας τη λίστα με τα "Διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα"...Διαλέγω ένα και μπαίνω..Ξεκίνησα να κατεβάζω προγραμματάκια και να περιηγούμε στο Διαδίκτυο μέσω FF..Περιττό να σας πω ότι είχα μείνει άφωνος από τις δυνατότητες...Κόιταξα πίσω μου για να δω τι χρησιμοποιούσαν οι υπόλοιποι χρήστες στα laptop τους και με χαρά είδα οτι υπήρχαν και άλλα άτομα με Unixοειδή συστήματα...Αφού πέρασε *ευχάριστα* αυτή η βραδια,γύρισα σπίτι...Το πρωί της επόμενης μέρας με έτρωγε το σαράκι του "άπληστου" user και ήθελα να φτάσω κάθε πρόγραμμα που κατέβασα την χθεσινή βραδιά..Έμεινα άλλη μια φορά άφωνος από τις δυνατότητες...Μετά από λίγη ώρα είπα να διαβάσω και κανένα Ubuntistas..βάζω το στικάκι στη θύρα το ανοίγω και με χαρά διαπιστώνω ότι δεν χρειαζόμουν κανένα πρόγραμμα για να ανόιξω το PDF....Ήταν ήδη εγκατεστημένο...Διάβασα για πολύ ώρα..Δεν μπορούσα να περιμένω την ώρα που θα γύριζα Αθήνα για να τα δοκιμάσω όλα αυτά και στον σταθερό...Κάποια στιγμή όμως ήρθε η ώρα..Με το που μπήκα στο σπίτι αμέσως έκανα backup ταινίες τραγούδια και διάφορα άλλα μικροπραματάκια...Ακολούθησε η εισαγωγή του LiveCD και η εγκατάσταση του Ubuntu...Τα Παράθυρα πετάχτηκαν στην κυριολεξία από τον υπολογιστή...Από τότε είμαι φαντικός χρήστης ΕΛ/ΛΑΚ...Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η φιλοσοφία γιατί κυρίως με εκφράζει και ως άνθρωπο...Πλέον δεν έχω ξαναβάλει Παράθυρα στον υπολογιστή μου και προσπαθώ να προσηλυτίσσω όσους μπορώ στο ΕΛ/ΛΑΚ...
Ubuntu FTWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!