Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 15:08
από Epirotes
mrjack έγραψε:Δηλαδη σε επεισε ενα ποστ να το σταματήσεις ;
Γιατι εκει εξω υπαρχει υλικο για να φτασεις να βαρας τον εαυτο σου που καπνιζεις. Εκτος κι αν δεν το εψαξες.

Το δύσκολο για μένα δεν είναι να το κόψω -το έχω κόψει πολλές φορές στην ζωή μου. Το δύσκολο είναι να μην υποκύψω στον πειρασμό κι αρχίσω πάλι να καπνίζω. Η καλύτερη μέθοδος είναι πάντως: το κόβω μαχαίρι, περνάω την όποια φάσης στέρησης μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται και με τον χρόνο καθαρίζω όλο και πιο πολύ. Δεύτερη καλύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος των συμπεριφοριστών (behaviorist psychologists), οι οποίοι απαντούν στην ερώτηση: "Τι είναι το κάπνισμα;" συνήθως με: "Μια βλαβερή συνήθεια κι όπως την απέκτησες σταδιακά έτσι μπορείς και να μάθεις να την ξεσυνηθίσεις επίσης σταδιακά." Μια δική μου παραλλαγή: ξεκινάω με το τελευταίο πακέτο και βάζω στόχο κάθε μέρα για το επόμενο 20ήμερο να καπνίζω κι από ένα τσιγάρο λιγότερο μέχρι να φτάσω στο μηδέν. Η μέθοδος των συμπεριφοριστών [μπεχαβιοριστών;] (Behaviorist Psychology) χρησιμοποιεί επίσης για κάθε επιτυχία ή αποτυχία σε κάθε βήμα την επιβράβευση ή/και την τιμωρία. Πάντως άκου τον γέρο Ηπειρώτη: "Κόψ' το, να δεις την υγειά σου!" :lol: :thumbup: