Δημοσιεύτηκε: 31 Δεκ 2009, 23:08
ubuntunoid έγραψε:To VariCAD το δοκίμασες;;; Ειναι πολύ καλό προγραμμα και νομίζω πως σε καλύπτει. Για το CATIA είναι θεμα χρόνου να βγει και σε linux και τρέχει και πολύ καλά σε wine. Ποιές αλλες εφαρμογές χρησιμοποιείς ;;;
δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο προγραμμα..Αλλα και παλι,πες οτι εγω εχω ολη την καλη διαθεση να κατσω και να το μαθω,σε περιπτωση που θελησω μεσω του προγραμματος αυτου να ανοιξω ενα .dwg αρχειο,ειναι σιγουρο οτι το σχεδιο θα απεικονιστει σωστα με το προγραμμα αυτο??..Οι περισσοτεροι μηχανικοι αυτη τη στιγμη καλως ή κακως δουλευουν με το autocad το οποιο και επεξεργαζεται τα .dwg αρχεια..Τα αρχεια αυτα δεν μπορω εγω να τα ανοιγω με οποιοδηποτε προγραμμα τυγχανει να χρησιμοποιω, και να εχω την απαιτηση να μου απεικονιστουν τα παντα στην εντελεια.....Να δουμε και λιγο την πραγματικοτητα ως εχει..
και το open office calc περιλαμβανει υποστηριξη για τα .xls αρχεια,ομως εχω δει αρκετα συνθετα γραφηματα του excel να μην απεικονιζονται σωστα στο calc...Και ειδικα με τα τεχνικα σχεδια δεν εχουμε το περιθωριο να πειραματιζομαστε...
οσο για το catia και τα προγραμματα που τρεχουν μεσω wine,για ποιο λογο να χρησιμοποιησω εναν "windows emulator" και οχι ενα καθαρο περιβαλλον windows που μου εγγυαται και την πολυ καλυτερη λειτουργια του προγραμματος απο εναν emulator??..
αλλα προγραμματα που χρησιμοποιω (κυριως για εργασιες της σχολης) ειναι το Patran-Nastran (για πεπερασμενα στοιχεια) και το Mathcad...