Δημοσιεύτηκε: 02 Ιαν 2010, 16:25
Το πιο τρανό παράδειγμα στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού είναι η RedHat η οποία βασίζεται, χρησιμοποιεί και προωθεί μόνο ελεύθερο λογισμικό. Έχει φθάσει σήμερα να απασχολεί περίπου 3000 υπαλλήλους, αποκεικνύοντας έτσι, το πόσο προσοδοφόρο μπορεί να είναι κάτι κάτι που δίνεται δωρεάν και κατά πόσο είναι δυνατή η ύπαρξη εταιρειών που δεν δρουν εναντίων των χρηστών επειδή ακριβώς, η GPL άδεια χρήσης του Linux μας προστατεύει.
Εκτός των άλλων, η RedHat επιχορηγεί και προσλαμβάνει προγραμματιστές ακόμα και για την ανάπτυξη των ελεύθερων οδηγών της Intel, Nvidia και ATI. Με άλλα λόγια σου λέει πάρε λεφτά για να μου φτιάξεις αυτό επειδή το θέλουν οι πελάτες μου και φυσικά κάν'το κι εσύ ό,τι θες. Τί πιο θεμιτό για την εξέλιξη της τεχνολογίας του software καθώς και για τη διαύγεια και υπεράσπιση των χρηστών!
Εκτός των άλλων, η RedHat επιχορηγεί και προσλαμβάνει προγραμματιστές ακόμα και για την ανάπτυξη των ελεύθερων οδηγών της Intel, Nvidia και ATI. Με άλλα λόγια σου λέει πάρε λεφτά για να μου φτιάξεις αυτό επειδή το θέλουν οι πελάτες μου και φυσικά κάν'το κι εσύ ό,τι θες. Τί πιο θεμιτό για την εξέλιξη της τεχνολογίας του software καθώς και για τη διαύγεια και υπεράσπιση των χρηστών!