Δημοσιεύτηκε: 05 Ιαν 2010, 16:44
Apopas έγραψε:tolis_01 έγραψε:Όποιος προσέχει βέβαια δεν κολλάει ιούς, είτε σε linux είτε σε windows.
Με τη διαφορά ότι στα windows προσέχεις δεν προσέχεις καλό είναι να έχεις antivirus ενώ στο Ubuntu πρέπει απλά να προσέχεις τί εγκαθιστάς. Αν πάλι έχεις μια πιο hardcore διανομή όπως Gentoo ή Slackware τότε τον ιό πρέπει να τον τρέξεις επίτηδες για να κολλήσεις. Απλά είναι δύσκολο να συνδυάσεις ευχρηστία desktop και ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό. Το Ubuntu έχει το μεν αλλά είναι πιο επιρρεπές στο δε, windows δεν κατάντησε ακόμα βέβαια. Το Gentoo δεν είναι εύχρηστο αλλά είναι ασφαλές χωρίς να ασχολείσαι μαζί του.
Με άλλα λόγια:
-Μπορεί ένα Linux σύστημα να είναι στα ίδια χαμηλά επίπεδα ασφάλειας σε σχέση με τα windows σε ό,τι αφορά ιούς;
-Μπορεί και παραμπορεί.
-Μπορεί ένα Linux σύστημα να είναι ασφαλέστερο από το οποιοδήποτε σύστημα windows σε ό,τι αφορά ιούς;
-Μπορεί και παραμπορεί σε τέτοιο βαθμό που τα windows αν βάλουν τα δυνατά τους ίσως το καταφέρουν σε 5 χρόνια.
Ε, εντάξει, σε αυτό φταίει η διάδοση του λειτουργικού. Κι εγώ όταν είχα windows δεν κόλλαγα ποτέ ιούς, αλλά είχα το antivirus για να σκανάρω τα φλασάκια που μου έδιναν οι άσχετοι φίλοι μου