Δημοσιεύτηκε: 05 Ιαν 2010, 16:49
floral έγραψε:Δεν ξέρω πως τον κόλλησα αφού δεν κατεβάζω διάφορα. (δεν έχω DC++, torrents, rapidshare και πάει λέγοντας)
Ούτε είχε "παρενέργειες" ...
Και δεν είχε να κάνει με screensaver γιατί δεν έχω κατεβάσει κανένα από τη στιγμή που έβαλα τα ουμπούντου.
Ήταν πριν πολυ καιρό όταν τα είχα πρωτοβάλει τα λίνουξ
Το βρήκε ένα πρόγραμμα που εγκατέστησα, κάποιο Virus Scanner, στο πρώτο σκανάρισμα μου είπε ότι βρήκε ιό.
Με ρώτησε εάν θέλω να το διαγράψει (ή κάτι παρόμοιο, πάει πολύ καιρός, δεν θυμάμαι) και το θέμα έληξε εκεί.
Εάν χρειάζεστε αναφορά, πείτε μου εάν κρατάει ιστορικό το συγκεκριμένο πρόγραμμα να σας τα στείλω...
Χεχεχε καμία σχέση.

Τα antivirus σου βρίσκουν ακόμα και ιούς των windows επειδή τους έχουν στη βάση δεδομένων τους. Αυτό γίνεται, επειδή ενώ είναι αδύνατο να μολύνουν το Linux μπορούν να μολύνουν συστήματα windows που με κάποιον τρόπο έχουν επαφή με το σύστημά σου (μέσω δικτύο ή μέσω κάποιου usb stick για παράδειγμα).
Εγώ ας πούμε επειδή είχα συνδεδεμένους τρεις υπολογιστές με windows στο σύστημά μου όταν συγκατοικούσα, έκανα συχνά virus-scanning. Την πρώτη φορά που το έκανα είχα βρει καμιά 30αριά ιούς στο φάκελο με τα mail μου. Ιοί των windows ήταν όλοι αυτοί

Οπότε μη φοβάσαι, δεν κόλλησες ιό