Δημοσιεύτηκε: 17 Ιαν 2010, 13:07
sokoban4ever έγραψε:Spoiler: show
Καλή ιδέα. Μόνο που είναι σαφώς πάνω από τις δυνατότητές μου
Apopas έγραψε:Απλά, εσύ έχοντας και μια καλλιτεχνική φλέβα, θες τα πάντα μέσα στο tarball σου να είναι όμορφα. Από τα εικονίδια μέχρι τις οδηγίες. Οι προγραμματιστές είναι μαθηματικοί ως επί το πλείστον και όχι εικαστικοί, με αποτέλεσμα να δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την ευχρηστία. Γι'αυτό και οι εταιρείες παραγωγής software προσλαμβάνουν και σχεδιαστές/γραφίστες παράλληλα με τους προγραμματιστές τους. Διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαμε όλοι emacs για να διαβάζουμε text αρχεία
Ίσως είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου λέει ότι έχω μεγαλύτερες καλλιτεχνικές ικανότητες από ότι μαθηματικές
Πέρα από την πλάκα όμως, αν έχεις έναν προγραμματιστή που κοιτάει μόνο τον κώδικα, και έναν γραφίστα που κοιτάζει μόνο το αν θα είναι "όμορφο" το αποτέλεσμα, πάλι δεν θα προκύψει εύχρηστο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να συνδυάζονται και τα δύο. Ο προγραμματιστής να αναρωτιέται πώς θα κάνει το πρόγραμμα πιο σαφές και εύχρηστο, και ο γραφίστας να προσπαθεί να μη μειώσει την ταχύτητα και να μη δυσκολέψει τους προχωρημένους χρήστες. Στο παράδειγμα μου με τις οδηγίες π.χ., αν ένας γραφίστας έλεγε "Ας το κάνουμε .doc και να βάλουμε και ωραίες γραμματοσειρές και clipart", η χρηστικότητα θα μειωνόταν, δεν θα αύξανε. (Κάτι σαν τον παλιό καλό καιρό όταν όλα τα σάιτ είχαν εισαγωγή flash
Και το ερώτημα παραμένει: Γιατί να είναι ταμπού ένας προγραμματιστής να ενδιαφέρεται για τη χρηστικότητα ή την καλαισθησία;