Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2011, 14:17
vagrale13 έγραψε:
Δεν εχει να κανει με τον αν καποιος ειναι Ελληνας, Αγγλος, ή οτιδηποτε αλλο! Το να στιγματιζεις ως "γκρινιαρηδες" τους Ελληνες ειναι λαθος!
Μια απλη αναζητηση σε αντιστοιχα forum αλλων χωρων, θα σε πεισει οτι δεν φταιμε εμεις οι Ελληνες για την αποψη που επικρατει για το "Unity"
αλλα οι ιδιοι οι χρηστες Ubuntu ανεξαρτητως καταγωγης, χρωματος, φυλλου, κλπ...
Εδώ είναι ελληνικό φόρουμ και μιλώ για τους Έλληνες. Είναι άσχημο να βρίζω τους πάντες στην ελληνική γλώσσα, γιαυτό στοχεύω μόνο εμάς.
Το είπα παραπάνω και αναφέρω ξανά. Όταν κάτι είναι νέο, η (αρχική) τάση είναι για αρνητικά σχόλια. Ο λόγος που γίνονται τυπικά αρνητικά σχόλια έχει να κάνει ότι κάτι είναι διαφορετικό και δεν το γνωρίζουμε καλά. Το έχουν αντιμετωπίσει οι εταιρίες μάρκετινγκ, όπου δεν κάνουν τα κλασσικά focus groups για νέα καινοτομικά προϊόντα.
Στο GNOME 3 είχαμε τις ίδιες και πολύ χειρότερες αντιδράσεις. Θυμάστε ότι όταν ανακοινώθηκε ότι στο GNOME δε θα υπάρχει κουμπί για Κλείσιμο στις εφαρμογές; Αν άκουγες τις Κασσάνδρες, τώρα δε θα ενδιαφερόταν κανείς για το GNOME 3. Ή ένα σωρό άλλα πράγματα για το GNOME 3 και τις πολύ αρνητικές κριτικές.
Ή για το Ubuntu και τη γραμματοσειρά Ubuntu Font για τα ελληνικά; Και εδώ είχαμε μια μίνι ελληνική καταστροφή. Ή για το Ubuntu και τη μεταφορά των κουμπιών για κλείσιμο + ελαχιστοποίηση + μεγιστοποίηση στα αριστερά; Υπήρχε κίνημα και απειλή για μαζική έξοδο... Σιγά το πράμμα.
Αφιερώνω χρόνο στο φόρουμ ώστε να έχουμε μια ποιοτική και δυναμική ομάδα Ubuntu στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι απαντώ σε ερωτήματα γρήγορα και ποιοτικά, με το στόχο ότι νέα μέλη θα μπουν στον κόσμο του Ubuntu και του ΕΛΛΑΚ και θα προσφέρουν με τη σειρά τους.
Αυτό που δε θέλω να βλέπω είναι άτομα που αφιέρωσα χρόνο και την προσοχή μου για να απαντήσω σε οτιδήποτε πρόβλημα αντιμετώπισαν στο Ubuntu, να μπαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις που να επηρεάζονται από αυτό που λέει ο «κόσμος».
Δεν ξέρω από UI (μάλλον ξέρω αρκετά), ωστόσο εμπιστεύομαι τον κόσμο που έχει μαζέψει η Canonical για να φτιάξει ένα νέο εξαιρετικό περιβάλλον. Και η διαφοροποίηση αυτού του νέου περιβάλλοντος Unity είναι να το κάνει ιδιαίτερα φιλικό και χρήσιμο για τον πολύ κόσμο, και είναι κάτι που γουστάρω. Μέχρι στιγμής το 1% των χρηστών διαδικτύου στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κάποια μορφή Linux (οι πιο πολλοι σίγουρα Ubuntu!), και δε βλέπω άλλο τρόπο ανάπτυξης του ποσοστού δίχως το Ubuntu.
Στη μετάφραση που κάναμε για το Unity, επιβεβαιώσαμε πρόσφατα μηνύματα που θα επιτρέπουν να μπει ένας χρήστης στο Κλασσικό GNOME, οπότε θα είναι εφικτό με το Ubuntu 11.04 (που θα έχει μια σειρά από νέες και καλές εφαρμογές), θα επιτρέπει να μπαίνουν οι χρήστες ρετρό
Δείτε το όλο θέμα θετικά, και θεωρείστε το ότι είναι η ανταμοιβή που δίνετε πίσω στην κοινότητα Ubuntu-gr!