Δημοσιεύτηκε: 23 Απρ 2011, 15:18
Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά θα γραφτούνε για το unity (εγώ βάζω μέσα και το gnome shell)
Για μένα τα πράγματα είναι πιο απλά, και το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή που διάβασα και για τα δύο (unity & gnome shell)
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ!
Καλή και σεβαστή είναι η γνώμη των χρηστών ότι είναι πιο δύσχρηστο γιατί:
1. Γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς
2. Γιατί σε κάποιους θυμίζει MacOS (για το unity), με την παραλλαγή της μπάρας στο πλάι (μεγάλη πρωτοτυπία...
)
3. Γιατί για να περιηγηθείς στο μενού των εφαρμογών θέλεις 15 κλικ
4. Γιατί θέλεις επιταχυντή γραφικών
5. Γιατί σε μεγάλες οθόνες δείχνει σαν smart phone 17 ιντσών
6. και χίλια δύο
ΑΛΛΑ δίκιο έχουν και οι προγραμματιστές, γιατί το μέλλον των ηλεκτρονικών συσκευών στην πλειοψηφία τους θα είναι φορητοί με μικρές οθόνες, άρα πιο χρηστικά θα είναι τα καινούρια UI
. Αν και εμένα δεν μου αρέσουν, πιστεύω ότι έχουν δίκιο και στο μέλλον θα προσαρμοστούμε. Ένα προσωπικό παράδειγμα είναι ότι δεν χρησιμοποιούσα ποτέ συντόμευση πληκτρολογίου για τα εφέ του compiz, αλλά για να δω πια ανοιχτά παράθυρα έχω ή τις επιφάνειες εργασίας ενεργοποιούσα την λειτουργία με το ποντίκι στις ακμές. Αφού την πάλευα με το unity (μήπως και το αγαπήσω) ανακάλυψα
ότι είναι το ίδιο λειτουργικό χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου (super+E, super+W, super+S).
Εγώ ελπίζω ότι θα μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το κλασικό gnome, αν όχι για πάντα έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.
Υ.Γ Το mint
που επίσης χρησιμοποιώ έχει ένα καταπληκτικό menu που κάνει και για μικρές οθόνες...
Υ.Γ2 Αυτό που λείπει από το gnome είναι ένας πίνακας ελέγχου όπως του KDE, πουν να περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις (όπως compiz), στο ίδιο παράθυρο,
Υ.Γ3 και δεν θα ήταν κακό στο πίνακα ελέγχου να περιλάμβανε κουμπί για "προηγμένες ρυθμίσεις" με το ubuntu tweak...
Υ.Γ4 και όσοι δεν μπορείτε με το unity ή to gnome shell μην κάνετε έτσι υπάρχει και το KDE που είναι απλά φοβερό και θα χρησιμοποιήσετε το μελλοντικό UI των windows χαχαχαχαχα! (ποιος είπε ότι το KDE μοιάζει με 7αρια μάλλον το ανάποδο συμβαίνει).
Για μένα τα πράγματα είναι πιο απλά, και το έχω καταλάβει από την πρώτη στιγμή που διάβασα και για τα δύο (unity & gnome shell)
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΕΛΟΣ!
Καλή και σεβαστή είναι η γνώμη των χρηστών ότι είναι πιο δύσχρηστο γιατί:
1. Γιατί έχουμε συνηθίσει αλλιώς
2. Γιατί σε κάποιους θυμίζει MacOS (για το unity), με την παραλλαγή της μπάρας στο πλάι (μεγάλη πρωτοτυπία...

3. Γιατί για να περιηγηθείς στο μενού των εφαρμογών θέλεις 15 κλικ
4. Γιατί θέλεις επιταχυντή γραφικών
5. Γιατί σε μεγάλες οθόνες δείχνει σαν smart phone 17 ιντσών
6. και χίλια δύο
ΑΛΛΑ δίκιο έχουν και οι προγραμματιστές, γιατί το μέλλον των ηλεκτρονικών συσκευών στην πλειοψηφία τους θα είναι φορητοί με μικρές οθόνες, άρα πιο χρηστικά θα είναι τα καινούρια UI

Εγώ ελπίζω ότι θα μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το κλασικό gnome, αν όχι για πάντα έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.
Υ.Γ Το mint

Υ.Γ2 Αυτό που λείπει από το gnome είναι ένας πίνακας ελέγχου όπως του KDE, πουν να περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις (όπως compiz), στο ίδιο παράθυρο,

Υ.Γ3 και δεν θα ήταν κακό στο πίνακα ελέγχου να περιλάμβανε κουμπί για "προηγμένες ρυθμίσεις" με το ubuntu tweak...

Υ.Γ4 και όσοι δεν μπορείτε με το unity ή to gnome shell μην κάνετε έτσι υπάρχει και το KDE που είναι απλά φοβερό και θα χρησιμοποιήσετε το μελλοντικό UI των windows χαχαχαχαχα! (ποιος είπε ότι το KDE μοιάζει με 7αρια μάλλον το ανάποδο συμβαίνει).