Δημοσιεύτηκε: 23 Απρ 2011, 20:12
Δοκίμασα και εγω το unity . Πρώτη εντύπωση ασχήμη !! Μου δημιουργησε και εμενα την εντυπωση ότι απευθυνεται κυριως για οθόνες αφής . Παρόμοιο πιστεύω ότι θα είναι και το gnome 3 χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει κρίνοντας απο αυτα που βλέπω και διαβάζω και το gnome 3 δεν πρέπει να είναι δυσλειτουργικό για σταθερούς υπολογιστες
Αυτή τη στιγμή είμαι με ubuntu classic (2.32 gnome) διότι με κουρασε λίγο το unity αυτο το μικρο διαστημα που "επαιξα" μαζί του. Αυτά που με ξενισαν είναι :
Aν κάτσω θα βρω και άλλα ενα σωρρο . Ισως και να είναι και θέμα συνηθειας δε ξέρω . Το σίγουρο είναι οτι θα βελτιωθεί αρκετά με updates αλλά και στις επόμενες εκδόσεις που θα βγουνε . Μέχρι τότε όμως είναι πολύ δυσχρηστο
Αυτή τη στιγμή είμαι με ubuntu classic (2.32 gnome) διότι με κουρασε λίγο το unity αυτο το μικρο διαστημα που "επαιξα" μαζί του. Αυτά που με ξενισαν είναι :
- Το μενου που θέλει ενα κάρο κλικς για να ανοίξεις την εφαρμογή που θέλεις
- Η μπάρα του unity δεν είναι παραμετροποιήσημη όσο θα ήθελα . Για παράδειγμα δεν μπορώ πατώντας πάνω σε ενα εικονίδιο της μπάρας να κάνω ελαχιστοποίηση της αντιστοιχης εφαρμογης
- Με το compiz γίνεται πραγματικά ένας αχταρμάς. Κάθε φορά που θα ενεργοποιούσα κάποιο εφφε τότε γινόταν η συντέλεια στην επιφάνεια εργασίας , χανόταν το unity κλπ και έπρεπε να κάνω επανεκκινηση
- Δεν μπορείς να βάλεις τη μπάρα όπου εσυ θέλεις ( πχ κατω )
- Δεν μπορεις να κάνεις δεξι κλικ στην πάνω μπαρα για να βάλεις κάποιο widget όπως στο κλασικό gnome
Aν κάτσω θα βρω και άλλα ενα σωρρο . Ισως και να είναι και θέμα συνηθειας δε ξέρω . Το σίγουρο είναι οτι θα βελτιωθεί αρκετά με updates αλλά και στις επόμενες εκδόσεις που θα βγουνε . Μέχρι τότε όμως είναι πολύ δυσχρηστο