Δημοσιεύτηκε: 25 Απρ 2011, 14:24
simosx έγραψε:georginiogr έγραψε:
Φιλε μου εκφραζω καθαρα προαωπικη μου αποψη. Καταρχην παρατηρησα οτι η αποκριση του Unity στον υπολογιστη μου, ηταν αργη. Παλια στην εκδοση 9.04 αντιμετωπιζα προβλημα με την καρτα δικτυου, προβλημα που ελυσα με κοπο χρησιμοποιωντας τερματικο. Στη 10.04 πλεον η καρτα μου αναγνωριζοταν κανονικα. Δεν δεχομαι λοιπον οτι στην 11.04 θα προεκυπτε κ παλι προβλημα του παρελθόντος και μαλιστα θα επρεπε να ξαναβρω λυση απο την αρχη. Οπως προειπα,εκφραζω καθαρα προσωπικη αποψη. Αν ειναι να χανομαι σε μενου και παραμετρους, τοτε μια χαρα ειμαι με τη 10.10
Ως κοινότητα Ubuntu-gr βοηθάμε και μπαίνουμε σε λεπτομέρειες για κάθε ένα από τα παραπάνω προβλήματα, αρκεί το άτομο που έχει τον υπολογιστή έχει ενδιαφέρον για να το ψάξει περισσότερο.
Χρησιμοποιούμε ΕΛ/ΛΑΚ και Ubuntu διότι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επέμβουμε στο λογισμικού και αν κάτι δε λειτουργεί, να καταφέρουμε στην επόμενη έκδοση (σε έξι μήνες) να λειτουργεί δίχως πρόβλημα και στον υπολογιστή μας.
Αναφέρεις ζήτημα με την κάρτα δικτύου. Δεν έχεις φτιάξει πλήρης υπογραφή (με χρήση του προγράμματος για υπογραφή) οπότε δε γνωρίζω τι ασύρματη κάρτα δικτύου έχεις.
Από αυτά που λες, υποψιάζομαι ότι έχεις κάρτα δικτύου Broadcom, που πράγματι δεν είχε καλή υποστήριξη μέχρι τώρα. Και γιατί;
Διότι η εταιρία Broadcom μέχρι πρόσφατα (Δεκ 2010) αγνοούσε το Linux, και δεν παρείχε προγραμματιστικές πληροφορίες ή οδηγούς για τις κάρτες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να χρησιμοποιείς ndiswrapper.
Το Δεκ 2010 διέθεσε οδηγούς, που ήταν σε κακή κατάσταση, ωστόσο οι προγραμματιστές του Linux τούς πήραν, τους διόρθωσαν και τώρα οι περισσότερες κάρτες Broadcom λειτουργούν δίχως πρόβλημα.
Αυτό είναι το παρασκήνιο με τις Broadcom, και ανάλογα με το άλλο υλικό που έχεις, υπάρχει παρόμοια ιστορία.
Για «Απόκριση» του Unity, είναι ζήτημα με την κάρτα γραφικών. Για την κάρτα που έχεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ελεύθερος οδηγός, εκτός από τον κλειστό οδηγό.
Οπότε μάλλον το Ubuntu επέλεξε τον ελεύθερο οδηγό διότι δίνει προταιρεότητα στο ελεύθερο λογισμικό. Και μπορεί να υπάρχει κάποιο ζήτημα με την κάρτα γραφικών που έχεις.
Να μην έχει δοκιμαστεί πολύ καλά, κτλ. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι, όταν το Ubuntu είναι σε κατάσταση Alfa ή Beta να δοκιμάσεις ένα ISO για να διαπιστώσεις το επίπεδο υποστήριξης
του οδηγού. Και να ενημερώσεις αν για σένα είναι εντάξει ή αν χρειάστηκε να πας στους Πρόσθετους (κλειστούς) οδηγούς και να βάλεις το κλειστό οδηγό της ATI.
Η κάρτα ασύρματης δικτύωσης είναι η Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter. Στην έκδοση 8.04 εως και 9.10, έπρεπε να τρέξω κάποιες εντολες μετα την εγκατασταση του λειτουργικου για να αρχισει να τρεχει. Στην 10.04 πλεον το προβλημα λυθηκε μιας και η καρτα αναγνωριζόταν κανονικα απο το λειτουργικο, Δοκιμαζοντας χτες την 11.04, διαπιστωσα οτι η καρτα απλα δεν υπηρχε και δεν ετρεχε με τιποτα ακομα και μετα τη χρηση τερματικου με τις ιδιες εντολες που εδινα στην εκδοση 9.χχ και 8.χχ. Και επειδη ζω σε σπιτι οπου η χρηση καλωδιου για συνδεση στο ιντερνετ δε βολευει με τιποτα, δεν μπορω να περιμενω ποτε θα διορθωθει το προβλημα για να δουλεψει η καρτα και να εχω προσβαση στο ιντερνετ.