Δημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2011, 15:30
simosx έγραψε:spdrosin έγραψε:Πάντα βάζω την 32-bitη έκδοση. Υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσω την 64άρα. Θα κερδίσω σε απόδοση, υπάρχουν ασυμβατότητες προγραμμάτων;
Αν θεωρείς τον εαυτό σου μέτριο ή καλό χρήστη Ubuntu, μπορείς να κάνεις το βήμα να βάλεις (με νέα εγκατάσταση) το Ubuntu 11.04 64-bit. Αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα, θα είναι με κλειστό λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιείς, και γενικά για κάθε ένα από τα πακέτα υπάρχει η σωστή λύση. Οπότε, αν έχεις όρεξη να έρθεις στον κόσμο των 64-bit, μπορείς να κάνεις τη δοκιμή.
(για νέα εγκατάσταση υπάρχει ο τρόπος όπου διατηρείς το /home ανέπαφο και εγκαθιστάς τα υπόλοιπα ξανά. Δες τους οδηγούς. Λάβε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σου πριν ξεκινήσεις).
Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια Ubuntu. Μέτριος χρήστης θεωρούμαι σίγουρα. Ξέρω 5 πράγματα, να δουλέψω με κονσόλα, κλπ, απλά πλέον λόγω φόρτου εργασίας δεν είμαι για πολύ ψάξιμο, δοκιμές, κλπ. Δεν κάνω και τίποτα ιδιαίτερο στο PC μου. Οι drivers να δουλεύουν, κανένα Ubuntoπαίχνιδο (Savage 2), surfάρισμα, τα βασικά.
Αξίζει όμως σαν διαφορετική αρχιτεκτονική; Είναι πιο γρήγορο το σύστημα ή δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα αισθητές διαφορές;
Y.Γ.: Τα hashes πού είναι ρε παιδιά;