Δημοσιεύτηκε: 30 Σεπ 2011, 20:15
από fkol k4
Παιδιά το unity δεν είναι μό0νο η μπάρα στα αριστερά . Έτσι από περιέργεια και για να δω πως δουλεύει , κάποια στιγμή έκανα το ίδιο σε όλα τα λειτουργικά μου .
1. Στο gnome panel του 10.10 πήγα την μπάρα πάνω και έβαλα ενα docky αριστερά με τις ίδιες περίπου συντομεύσεις και μέγεθος .
2. Στο xfce του Mint Debian πήγα το ταμπλό επάνω και δημιούργησα άλλο ένα αριστερά με autohide , τις ίδιες περίπου συντομεύσεις και μέγεθος .
3. Καλά , στο Εnlightement 17 του Bodhi linux έδωσα ρέστα . Έβαλα μέχρι και τα faenza εικονίδια που μοιάζουν και ρύθμισα μέχρι και την ταχύτητα που ανοιγοκλείνει η αριστερή μπάρα όπως και στο unity .

Κανένα από όλα αυτά δεν δίνει την αίσθηση του unity . Έχει κάποια μειονεκτήματα και κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα άλλα (καλά , όχι σε σχέση με το xfce που παραείναι φτωχό ). Το σίγουρο είναι όμως ότι είναι διαφορετικό . Σίγουρα κάποιους τους βολεύει περισσότερο (εμένα ναι) και κάποιους καθόλου .

Είναι όμως εντελώς άδικο να το κρίνουμε ως απλά ένα dock αριστερά . Επίσης είναι εντελώς άδικο να το απαξιώνουμε επειδή η πρώτη υλοποίησ δεν ήταν τέλεια . Τα υπόλοιπα GUI ήταν τέλεια όταν πρωτοβγήκαν ;

* Το gnome shell το έχω δει μόνο από live usb fedora και δεν μου άρεσε . Δεν βρήκα ούτε καν πως να κλείσω τον υπολογιστή . Αναγκάστηκα να κάνω logout και και τον κλείσω από την login screen