Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2011, 11:38
από fkol k4
Αφού υπάρχουν τόσο καλά σχόλια για την 11.10 είπα κι εγώ να την δοκιμάσω .
Κι έτσι άρχισε μια μικρή περιπετειούλα που διήρκεσε αρκετή ώρα ...

Κατεβάζω λοιπόν την beta 2 και την βάζω σε ένα live usb. Κάνω και λίγο χώρο στον δίσκο και λέω να την εγκαταστήσω να δω τις βελτιώσεις .
Εκκινώ λοιπόν από το live usb και φυσικά διαλέγω κατευθείαν την “install ubuntu” επιλογή και όχι την δοκιμή...

Όπως συνήθως , “χειροκίνητη επιλογή κατατμήσεων” , ορίζω ένα partition για “ / “ και φυσικά , το κοινό για όλα τα λειτουργικά home partition , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν το χαλάσω , θα χαλάσω όλο τον υπολογιστή ... ( :problem: )
Αρχίζει λοιπόν η εγκατάσταση και ξανά φυσικά , επιλέγω ο νέος grub να εγκατασταθεί στο MBR , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν κάτι πάει στραβά , δεν θα εκκινεί τίποτα ...( :eh: )
Όπως λοιπόν έχετε ήδη αρχίσει να υποψιάζεστε , αφού έχω ήδη αγνοήσει αρκετά τον κύριο Μέρφυ και τους νόμους του , αυτός αποφασίζει να μου δώσει ένα μαθηματάκι . :wtf:
Λίγο πριν τελειώσει λοιπόν η εγκατάσταση , πετάγεται ένα συμπαθέστατο μηνυματάκι του τύπου αγαπητέ μου κύριε αισιόδοξε , ο εγκαταστάτης σας μόλις κατέρρευσε , σφάλμα πακέτου ubiquity , περνάμε σε desktop session για να υποβληθεί bug report . Τυχαίο συμβάν σκέφτομαι , δεν πειράζει , αφήνω προς το παρόν το bug reporrt και αφού εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας , επιλέγω ξανά “install ubuntu” και αρχίζω την διαδικασία από την αρχή .

Μπα ,,, :problem:
Αφού περνάει κανένα 20λεπτο χωρίς αποτέλεσμα , τερματίζω την συνεδρία και κάνω μια επανεκκίνηση .

Όπως ήταν αναμενόμενο , αντικρύζω ένα ωραιότατο ”Error: grub rescue...” :P , κάτι το οποίο βαριέμαι αφόρητα να κάνω , οπότε λέω να ξαναδοκιμάσω να περάσω την 11.10 .
Εκκίνηση ξανά λοιπόν απο το live usb , αλλά αυτή την φορά επιλογή “try ubuntu without installing” . Ανοίγω μια το Gparted , ξαναπερνάω το διαμέρισμα του “ / “ , σβήνω και τον χρήστη της προηγούμενης προσπάθειας και πάμε απ' την αρχή .

Αμ δε ...

Ξανακαταρρέει ο εγκαταστάτης . Το ψάχνω λίγο :geek: και βλέπω ότι έχω πέσει θύμα του Launchpad bug: #825449 που προκαλεί ακριβώς αυτό . Εκεί λέω να κάνω απλά ένα grub rescue και να περιμένω την σταθερή έκδοση , αλλά :
1. Δεν είμαι σίγουρος το live usb της 11.10 κάνει για να αποκαταστήσει τον grub της 11.04 (και φυσικά δεν έχω άλλο live usb). :mrgreen:
2. Το βλέπω και λίγο εγωιστικα και αποφασίζω ότι δεν θα περάσει του υπολογιστή αλλά το δικό μου ... :twisted:
Επανεκκίνηση λοιπόν , ξανά καθάρισμα , σβήσιμο χρήστη . Διαβάζοντας στο launchpad για το bug και δίνοντας μια
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-cache policy ubiquity

βλέπω ότι το σφάλμα αναφέρεται σε προγενέστερη έκδοση του πακέτου και υποτίθεται ότι σε αυτήν της beta 2 έχει λυθεί . :?

Μάλιστα ... :lol: :lol:

Δίνω λοιπόν μια
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update && sudo apt-get -y upgrade && sudo apt-get -y dist-upgrade

από το live usb και βλέπω ότι υπάρχουν ενημερώσεις για καμμιά 300αριά πακέτα :!: :!: , μεταξύ των οποίων ευτυχώς και το ubiquity .
Από ότι καταλαβαίνετε , 300 πακέτα δεν είναι ότι κι ότι , οπότε φτιάχνω καφέ και βλέπω το live usb να ενημερώνει για πάνω από μισή ώρα ...
Αφού λοιπόν τελείωσαν οι ενημερώσεις (και ο μισός καφές) , ξαναρχίζω την διαδικασία “install ubuntu” . Αυτή την φορά όμως , επειδή όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι , επιλέγω να μην γίνουν ενημερώσεις κατά την εγκατάσταση και να μην μπει η ελληνική γλώσσα (μπας και τελειώσει κάνα δυο λεπτά νωρίτερα και δεν καταρρεύσει ξανά) .

Επιτέλους ...
Τελειώνει η εγκατάσταση και στην επανεκκίνηση βρίσκω μια ωραιότατη οθόνη καλωσορίσματος του grub . Μπαίνω στην 11.10 και ανοίγω τον update manager . Τιμή ευκαιρίας μόλις 486 ενημερώσεις :shock: :!: :!: . Φτιάχνω και 2ο καφέ (τελικά οι beta πειράζουν τα νεύρα :lol: ) και περιμέεενωωω ...
Έφτιαξα τα Ελληνικά και τον firefox λιγάκι και πλέον έχω την χαρά και την τιμή να ποστάρω από μια “σχεδόν” λειτουργική 11.10 . :clap: :clap:
Όμορφο περιβάλλον , δεν λέω , αλλά πολύ περισσότερα bugs από ότι θα πίστευα για αυτό το στάδιο . Για παράδειγμα ο manager του compiz καταρρέει με το που τον ανοίξεις , αλλά δεν κλεινει και το παράθυρό του , αλλά και άλλα που πρόσεξα με μια πρώτη ματιά .

Μάλλον kαλό θα ήταν οι λιγότερο εξοικειωμένοι να μην περάσουν στην καινούρια έκδοση αμέσως , αλλά να περιμένουν κανένα μήνα με την 11.04 . Όσοι δε , λάτρεψαν την σταθερότητα της 10.10 , μάλλον ούτε τώρα θα ικανοποιηθούν . Πιθανώς το ubuntu βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο .