Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2012, 15:21
evolgen έγραψε:
Για να εξηγήσω, στο σύστημά μου έχω μπλοκάρει το pm-utils, ώστε να μην αναβαθμίζεται, γιατί μια νεότερη έκδοση έκανε το σύστημά μου να κρασάρει όταν το laptop λειτουργούσε με μπαταρία. Είχα διαβάσει και άλλους που είχαν παρόμοιο θέμα με το ίδιο πακέτο στο ubuntuforums. Θα ήθελα τώρα να ξανακάνω εγκατάσταση εξαρχής, καθώς έχω πειράξει αρκετά το σύστημα, αλλά θα ήθελα να κρατήσω και το pm-utils 1.3.0-1, αντί του 1.4.1-9 που προσφέρει η 12.04, μιας και δε μου δημιούργησε ποτέ προβλήματα και δεν έχω χρόνο για νέες δοκιμές.
Είναι καλό να επιλυθεί το πρόβλημα στη βάση του. Αν υπάρχει πρόβλημα με το πακέτο, πρέπει να είναι μερικές γραμμές στον κώδικά του.
Στην χειρότερη περίπτωση, εγκαθιστάς το 12.04, έπειτα με sudo apt-get source pm-utils λαμβάνεις τον πηγαίο κώδικα, αλλάζεις τις 2-3 γραμμές του κώδικα ώστε να είναι ίδιος με την παλαιότερη μορφή, και ανακατασκευάζεις νέο πακέτο pm-utils που ταιριάζει στον υπολογιστή σου.
Προτείνω να ανοίξεις νέο θέμα με το ζήτημα, με αναφορά στο ubuntuforums όπου έγινε συζήτηση καθώς και την αντίστοιχη αναφορά στο bugs.launchpad.net. Είναι ώρα να επιλυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.