Δημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2012, 12:52
από modenas88
evolgen έγραψε:Ερώτηση: Μπορώ να κάνω clean install, κρατώντας ένα πολύ παλιό πακέτο χωρίς να αναβαθμιστεί;

Για να εξηγήσω, στο σύστημά μου έχω μπλοκάρει το pm-utils, ώστε να μην αναβαθμίζεται, γιατί μια νεότερη έκδοση έκανε το σύστημά μου να κρασάρει όταν το laptop λειτουργούσε με μπαταρία. Είχα διαβάσει και άλλους που είχαν παρόμοιο θέμα με το ίδιο πακέτο στο ubuntuforums. Θα ήθελα τώρα να ξανακάνω εγκατάσταση εξαρχής, καθώς έχω πειράξει αρκετά το σύστημα, αλλά θα ήθελα να κρατήσω και το pm-utils 1.3.0-1, αντί του 1.4.1-9 που προσφέρει η 12.04, μιας και δε μου δημιούργησε ποτέ προβλήματα και δεν έχω χρόνο για νέες δοκιμές.

Πώς μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο; Αυτό που σκέφτομαι είναι αμέσως μετά την εγκατάσταση να απεγκαταστήσω το pm-utils της 12.04 και να εγκαταστήσω μέσω deb το παλιό μου pm-utils.

Αφού έχεις κάνει την καθαρή εγκατάσταση...
Αν θες μπορείς να δοκιμάσεις να αφαιρέσεις μόνο το νέο πακέτο και στην συνέχεια να προσθέσεις το παλιό. Δεν θα γίνει έλεγχος εξαρτήσεων με τα παρακάτω. Αυτό γίνεται με:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dpkg --force-all --remove νέο_πακέτο
sudo dpkg --force-all --install παλιό_πακέτο.deb

Εδώ πρέπει να γράψω... προσοχή με την παραπάνω εντολή, γιατί υπάρχει κίνδυνος να «σπάσει» κάτι! Την εκτελούμε *μόνο* γα ειδικές περιπτώσεις.
(το γράφω αυτό επειδή μπορεί να την υιοθετήσει κάποιος νέος χρήστης και να χαλάσει το σύστημά του :) )

Αν σου βγάλει κάποιο σφάλμα κατά την αναβάθμιση κάνε την παραπάνω διαδικασία (τις δύο εντολές), αλλά αντίστροφα, για να επαναφέρεις το σύστημα όπως και πριν.
Αν χρειαστεί εκτέλεσε και:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install -f

Συμφωνώ ότι πρέπει να διορθωθεί στην βάση του το πρόβλημα, αφού η παραπάνω λύση αφαίρεί ένα νέο/φρέσκο πακέτο και στην θέση του προσθέτει ένα παλαιότερο, όπου αυτό είναι «λάθος».